Başkonsolos’tan, İzzet Mafratoğlu’na tebrik

Güncelleme Tarihi:

Başkonsolos’tan, İzzet Mafratoğlu’na tebrik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2023 10:37

Berlin’de yaşayan başarılı sporcumuz İzzet Mafratoğlu, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in kendisine verdiği üstün hizmet ödülü ve madalyası ile Türkiye Cumhuriyeti Berlin Başkonsolosu Sayın Rıfkı Olgun Yücekök’ü aldığı ödül ve yetiştirdiği genç sporcular ile makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı

Başkonsolos’tan, İzzet Mafratoğlu’na tebrik
BERLİN’de, kurduğu ‘Isıgym Boks Spor Derneği’yle gençleri sokaktan alarak spora alıştırdığı için ‘Cumhurbaşkanlığı Liyakat Nişanı alan Maftaroğlu’nu tebrik eden Başkonsolos Yücekök, Almanya’da yaşayan Türklerin gösterdikleri başarılarından gurur duyduğunu söyledi. Başkonsolos Yücekök, “Avrupa’ da toplamda 7 milyonu aşan bir nüfusa sahibiz. Sadece Berlin’de ikamet eden vatandaş sayımız yaklaşık 350 bin kişi olduğunu hesaplarsak bu ödül ile Sayın İzzet Mafratoğlu tüm vatandaşlarımızın yüzünü güldürüp, gurur kaynağımız olmuştur. Kendisine bizlere bu gururu yaşattığı ve uzun yıllardır icra ettiği spor aracılığıyla çeşitli milletleri bir araya getirerek tüm dünyaya güçlü bir mesaj verdiği için ayrıca tebrik ediyor ve kutluyorum” dedi.
Başkonsolos’tan, İzzet Mafratoğlu’na tebrik
‘SOKAKLARDAN GELEREK BAŞARIYI YAKALADIM’
Başarılı ve üstün hizmet madalyalı sporcumuz İzzet Mafratoğlu da, “Sayın Berlin Başkonsolosumuz Rıfkı Olgun Yücekök’e, bizleri makamında ağırlama nezaketini gösterdiği için öncelikle teşekkür ediyorum. Daha öncede belirttiğim gibi, ben sokaklardan gelerek bu başarıyı yakaladım. Benim anavatanım Türkiye Cumhuriyeti’dir ama 1962’den bu yana yaşadığım ülke olan Federal Almanya Cumhuriyeti’ni de bir o kadar seviyorum. Aldığım bu ödülü her iki vatanıma da adadığımı buradan sizler aracılığıyla tekrar belirtmek isterim. Spor birleştirir, ayrıştırmaz” dedi.
Başkonsolos’tan, İzzet Mafratoğlu’na tebrik

BAKMADAN GEÇME!