Başkonsoloslar Berlin'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkonsoloslar Berlinde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2008 18:17

Başkonsoloslar Zirvesi'nde bir araya gelen Almanya'nın değişik kentlerinde görev yapan 13 Başkonsolos, Almanya'daki Türk toplumunun sorunlarını değerlendirip, yabancı düşmanlığı, çifte vatandaşlık gibi konularda bilgi alış verişinde bulunacaklar.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın çeşitli kentlerinde görev yapan 13 Başkonsolos başkent Berlin'deki Türk Büyükelçiliği'nde buluştu. Dışişleri Bakanlığı Konsolos İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Kemal Gür başkanlığında iki gün sürecek olan toplantıda bir araya gelen Başkonsoloslar, Almanya'da yaşayan Türk toplumunun sorunlarını değerlendirip, vatandaşa en iyi hizmet sunmanın yollarını arayacaklar.

'ANA DİL TÜKÇE EÐİTİMİ ÖNEMLİ'

Toplantı öncesi medya mensuplarına bilgi veren Büyükelçi Kemal Gür, ana dil Türkçe eğitiminin önemli olduğunu belirterek, 'Ana dil Türkçe eğitimi gündemimizin en önemli bir bölümünü oluşturacak. Yabancı düşmanlığı gibi konularda Alman toplumuyla aramızdaki ilişkileri gözden geçirmemiz gerekecek. Bu tür toplantılarla zaman zaman Başkonsoloslarımızla bir araya gelip ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının sorunları, çözüm önerileri ve gelecekte daha neler yapabileceğimiz konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulunuyoruz. Çifte vatandaşlık, e-konsolosluk uygulamalarımız ve çağrı merkezimiz var. Kurulan Net-konsolosluğun ihtiyaçlarımızı karşılayıp karşılamadığı konusunda görüşmeler yapacağız. Amaç Almanya'daki Türk insanına daha verimli, daha süratli ve iyi bir hizmet sunmaktır' dedi.

MORALLE BAŞLADIK

Türk Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'nda İsviçre'yi 2-1 yenmesinin moraliyle toplantıya başladıklarını belirten Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, bu tür toplantıların yılda bir iki kez yapıldığını dile getirerek, toplantının esas amacının burada yaşayan Türk toplumuna en iyi hizmet vermenin yollarını aramak olduğunu belirtti.
Türk Milli Takımı'nın İsviçre'yi yenmesi üzerine sevinç gösterileri esnasında Kreuzberg semtinde terör örgütü yandaşlarıyla Türk vatandaşları arasında kısa süreli bir gerilimin yaşanması konusunda ne rdüşündüğünün sorulması üzerine Büyükelçi Acet Şöyle dedi:

'Bu tür olayları duymadım. Böyle bir olay oldu ise hepimizi üzer ve olmaması gereken bir olay olarak düşünürüz. Bu yeni olay değil önemli olan Türk yurttaşlarımızın bu tür provokasyonlara gelmeden kutlama yapmasıdır. Vatandaşlarımız bu olgunluğa sahiptir ve bu olgunluğu sürdüreceklerine olan güvencimizde tamdır' dedi.

SORUNLAR TARTIŞILACAK

Berlin Büyükelçiliği'nde iki gün sürecek olan toplantıda Almanya'da yaşayan Türklerin Alman toplumuna entegrasyonu, entegrasyonda karşılaştıkları sorunlar, Almanya'daki siyasi gelişmeler, mahalli makamlarla olan ilişkiler ve sorunlar, Almanya'da eğitim gören Türk çocuklarının eğitim, meslek eğitimi sorunları ile Türkler arasındaki işsizlik sorunu ve konsolosluk işlemleri gibi geniş bir yelpazede konular enine boyuna tartışılacağı belirtildi.

Berlin Büyükelçiliği'nde düzenlenen iki günlük toplantıya şu kişiler katılıyor:
'Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Bakanlık heyetinden Büyükelçi Kemal Gür(KOGM), Elçi SertaçSönmezay KEGY), Songül Ozan(KOGY V.), Engin Yürür(KOPR), Akil Öktem(KOAB), Özlem Demir (KOAB Şube Müdürü), Umut Acar(KBHD Başkatip)

'Berlin Başkonsolosu Ahmet Nazif Alpman, Sttutgart Başkonsolosu Nejat Akçal, Nürnberg Başkonsolosu M. Selim Kartal, Frankfurt Başkonsolosu Salih Boğaç Güldere, Münster Başkonsolosu Musa Hayati Soysal, Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy, Karlsruhe Başkonsolosu Birgen Keşoğlu, Hamburg Başkonsolosu Mehmet Dönmez, Essen Başkonsolosu Hakan Gürsen Akbulut, Mainz Başkonsolosu Aydan Yamancan, Düsseldorf Başkonsolosu M. Hakan Olcay, Münih Başkonsolosu Ali Rıfat köksal, Köln Başkonsolosu Kemal Demirciler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!