Başkonsolosa misafir oldu

Güncelleme Tarihi:

Başkonsolosa misafir oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 10:41

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar’ın davetlisi oldu. Türk dernek temsilcileri ile görüşüp hatıra fotoğrafı çektiren Schröder buluşmasından herkes memnun ayrıldı.

Haberin Devamı

HANNOVER Başkonsolosu Tunca Özçuhadar, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder’i Başkonsolos Rezidansı’nda ağırladı. Gerhard Schröder, davete eşi Doris Schröder ile geldi. SPD Eyalet Başbakan adayı ve Hannover Anakent Belediye Başkanı Stephan Weil, Eyalet Meclisi SPD Grup Başkanı Stefan Schostok, SPD Hannover İl Başkanı ve SPD Almanya Yönetim Kurulu üyesi Alptekin Kırcı, Türk dernekleri temsilcileri, işadamları ve çok sayıda vatandaş da davete katıldı.

Başkonsolos Özçuhadar, Türklerle Almanlar arsındaki dostluğun geliştiğini, birlikte yaşamanın önemine dikkati çekti. Schröder de şükranlarını sunarken, Türkiye’nin AB’ye üyeliğini savunduğunu belirtti. Belediye Başkanı Stephan Weil ise Türklerin Hannover’i kendi evleri gibi görmelerini istedi. Schröder ve Weil, Türk dernek temsilcileri ile birlikte fotoğraf çektirdi. Buluşmada Türk Halk Oyunları Grubu, Anadolu’nun değişik yörelerden gösteriler sundu.

Memnun kaldık
Kuruculuğunu eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Eski Almanya Başbakanı Helmut Kohl’un yaptığı Türk-Alman Dostluk Derneği Hannover Şubesi’nin Başkanı Mehmet Zengin, eski Başbakan Gerhard Schröder ile Weil’in Türklere gösterdiği ilgiden çok memnun kaldıklarını söyledi. Bedensel engelliler badminton dünya şampiyonu Avni Kertmen, “Schröder ile önceden tanışıyoruz. Bizimle ilgilenmesi sevindirici. Bu daveti düzenlediği için Hannover başkonsolosumuza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!