Başkonsolos turda

Güncelleme Tarihi:

Başkonsolos turda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2008 17:19

Frankfurt Başkonsolosluğu'na atanan İlhan Saygılı, hemen bölgedeki Türklerle tanışma turuna çıktı. Başkonsolos dün de toptancı hali Frankfurt'ta çok sayıda Türk esnafın bulunduğu caddeyi gezdi.

Haberin Devamı

Almanya'da Frankfurt Başkonsolosluğu'na atanan İlhan Saygılı, eyaletteki Türklerle tanışma turuna çıktı. Birçok derneği ziyaret eden Saygılı dün de Frankfurt toptancı haline giderek Türk firmalarını ziyaret etti. Haldeki 100'e yakın firmanın üçte birini oluşturan Türk firmaları sahipleri "En büyük sorunumuz dernekleşemedeğimiz için birlikte hareket edemiyoruz. Aslında birlikte hareket etsek hem sorunlarımız azalacak, hem fazla satış yapabileceğiz" dediler. Başkonsolos Saygılı, "Bir çatı altında toplanmanız için her türlü desteği veririz" derken Frankfurt Türk Kültür Merkezi'nde en kısa süre içinde bir toplantı yapılmasını sağlayacağı sözünü verdi. Saygılı,"Birlikten kuvvet doğar, sizlerin daha iyi şartlarda çalışmalar yapabilmenizi isterim" dedi.

Kapısının her zaman acık olduğunu işaret eden Saygılı "Sayenizde Türk ürünleri Alman sofralarını vazgeçilmez damak tadı oldu. Sizler yalnız Almanya'nın değil, Avrupa'nın da karnını doyuruyorsunuz. Alman ekonomisine hem satışlarınız hem de çalıştırdığınız elemanlarla katkınız büyük." dedi.

Başkonsolos Saygılı hal gezisinden sonra Frankfurt Merkez Garı'nın hemen karşısında çok sayıda Türk ve göçmen esnafın bulunduğu Münchener Caddesi'ne gitti. Caddeyi boydan boya turlayan Saygılı, Türk işyerlerinide gezerek, hem tanıştı, hem de sorunlarını dinledi.

38 Türk işyerinin bulunduğu caddedeki Türk esnaf da başkonsolosa birlik olamadıklarından yakındı. Türk müzik market sahibi Nazım Alemdar, Fenerbahçe taraftarı olan Saygılı'ya bir Fenerbahçe flaması Neco kıyafet mağazası sahibi Necdet Anul Fenerbahçe kol düğmesi hediye etti. Caddede 10 yıldan beri Alim Market'i işleten Alim Coşkun baklava ikram ederken, berberlere, lokantalara, kuyumculara, kahvelere, seyahat acentalarına tek tek uğradı.
Sabah erken saatlerde başlayıp gün boyu süren turda Başkonsolos İlhan Saygılı'ya Konsolos Ferit Orçun Başaran, Muavin Konsolos Ayşe Zeynep Sezen, Çalışma ve Sosyal İşler Ataşesi Ali Kemal Savaş, Din Ataşesi Galip Akın, Eğitim Ataşesi Ahmet Karamercan ile Frankfurt DİTİB Merkez Camii Başkanı İrfan Dinç refakat etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!