Başkonsolos Serdar Deniz’e veda!

Güncelleme Tarihi:

Başkonsolos Serdar Deniz’e veda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2023 19:14

Nürnberg’de faaliyetlerini sürdüren Türk İnisiyatif Nürnberg (TİN) tarafından, görev süresi tamamlanıp Türkiye’ye dönecek olan Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz için veda programı düzenledi.

Haberin Devamı

PROGRAMA Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, TİN Sözcüsü İsmail Akpınar, TİN Danışma Kurulu Üyeleri, Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan, Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş, Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri, siyasetçiler, iş insanları, akademisyenlerle geçtiğimiz günlerde Nürnberg Vatandaşlık Şeref madalyası verilen ortopedist Dr. İsmail Baloğlu katıldı. Programda TİN Sözcüsü İsmail Akpınar şunları söyledi: “Başkonsolosumuz Serdar Deniz, 4 yıllık görev süresini pandemi süreci ve 6 Şubat büyük depremin yaralarının sarılmasına yönelik çalışmalarda bulunarak bizlerin sorunlarının çözümü için çaba sarf etti. Başkonsolosumuz, STK’larımızın düzenlediği koronaya karşı bilgilendirme toplantılarına ve aşı kampanyalarına katılarak bizlere destek verdi. Koronadan ölen vatandaşlarımız ile bazı ağır hastalarımızı memleketimize ulaştırılmasını sağladı. Türkiye’mizin 12 ilini kapsayan ve 50 binin üzerinde insanımızın ölümüne, on binlerce insanımızın yaralanmasına ve milyonlarca insanımızın evsiz ve barksız kalmasına sebep olan yüzyılın depreminde, Nürnberg ve çevresinden değişik STK’larımızla ve gönüllülerle beraber binlerce ton acil ihtiyaç duyulan yardım malzemesinin toplanmasını koordine edilmesini ve deprem bölgesine ulaştırılmasını sağladı. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim sürecini değerli parti yetkilileri ile birlikte sükunet içinde tamamladık. Başkonsolosumuz, sürekli sorunlarımızı dinleyip Alman resmi kuruluşları ve STK’ları ile her zaman yakın irtibata ve çalışmada bulunarak sorunlarımızın çözümüne katkı sunarak yanımızda olduğunu gösterdi. Başkonsolosluk bölgesinde kişi ve kuruluşlara iyi bir gönül bağı kurdunuz, herkesin başkonsolosu olmaya çalıştınız ve hiç kimseyi ötekileştirmediniz. Bu dört yıl içinde yaptığınız başarılı görev ve bize gösterdiğiniz ilgi, alaka ve dostluk için teşekkür ediyor ve yeni görevinizde başarılarınızın devam etmesini dileriz. Sadece mesleki olarak değil, özel hayatınızda da ailenizle beraber huzurlu ve sağlıklı yıllar geçirmenizi canı gönülden dileriz.”

Haberin Devamı

Başkonsolos Serdar Deniz’e veda

Haberin Devamı

4 YILIMI 3 KRİZLE GEÇİRDİM
Görev süresi sona erip Türkiye’ye dönecek olan Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’de şunları söyledi: “Nürnberg’deki dört yılımı pandemi, Suriye harekâtı nedeniyle devletimiz aleyhtarına yönelik yapılan girişimleri engellemeye yönelik çalışmalar, 6 Şubat depremi nedeniyle vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için yapılan çalışmalar olmak üzere 3 kriz ve bir seçim süreci içerisinde doldurdum. Görev süremde 4 tane temel olgu ile yüzleştim. 2020 yılının ilk çeyreğinde hayatımızı kısıtlayan Kovid 19 salgını ve pandemi döneminin açılışı ile karşılaştık. Pandemi süreci maalesef 4 yıllık görev süremin iki yılını aldı. Covid 19 salgını nedeniyle çok sayıda vatandaşımızın hayatlarını kaybetmesi yüreğimizi dağladı. Pandemi ortaya çıkmasaydı kafamızdaki projelerin büyük kısmını Türk toplumun yararına hayata geçirme fırsatını elde etmiş olabilirdik. İyi niyetli hareket ettiğimi düşünerek elimden geleni yaptığıma inanıyorum”.

Haberin Devamı

Başkonsolos Serdar Deniz’e veda

EĞİTİM, EKONOMİ, KALKINMIŞLIK...
Kişi ve kuruluşlara da seslenen Başkonsolos, “Görev bölgemdeki Türk toplumu başta olmak üzere Almanya’daki Türk toplumunun ileriye gitmesinin üç temel şartı var. Eğitim, ekonomik kalkınmışlık ve Türklerin Alman siyasetine daha fazla ilgi göstermesidir. Bu üç alanda kaydedilecek gelişme bu toplumu daha yukarılara taşıyacaktır. İnsanoğlu olarak, bizlerin de yoğun ve stresli geçen dönemde hatalarımız ve kusurlarımızda olmuştur. Hatalarımızdan ders çıkararak, hep yeni şeyler öğrenerek yolumuza devam ediyoruz. Özellikle deprem anında ve deprem sonrasında sergilediğiniz birlik ve dayanışma ruhu buradaki görevimde en çok mutlu eden duygulandıran hadiselerin başında gelmiştir. Daha gidilecek çok yol, alınacak çok mesafe, katedilecek çok işimiz var. Anneleriniz, babalarınız ve sizler toplumu buralara kadar getirdiniz. Yeni gelen beşinci jenerasyon gençlerimiz bu bayrağı hiç kuşkusuz daha ileri seviyelere taşıyacaktır. Hakkınızı bize helal ediniz. Bizim de hakkımızda size helal olsun” dedi.

Haberin Devamı

Başkonsolos Serdar Deniz’e veda

Başkonsolos Serdar Deniz’e veda

Başkonsolos Serdar Deniz’e veda

BAKMADAN GEÇME!