Baskın, Esad’ın amcası için mi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Baskın, Esad’ın amcası için mi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 11:33

Almanya’da finans dünyası, cuma günü öğleden sonra savcılık ve Federal Kriminal Dairesi’nde görevli polislerin Deutsche Bank merkezine yaptığı baskını konuştu.

Haberin Devamı

Deutsche Bank’ın hisselerinin düşmesine neden olan aramaların para aklamayla ilgili olduğu açıklandı. Her ne kadar Deutsche Bank’ın savcılığa kara para aklama şüphesi üzerine başvurduğu kaydedilse de bankanın gecikmeli olarak savcılığa bilgi vermesi üzerine mahkeme tarafından arama kararı çıkarıldığı ifade edildi. Savcılık, soruşturmanın zarar görmemesi için yapılan aramalar hakkında detaylı bilgi vermedi. Ancak ekonomi haber sitesi Business Insider, aramaların Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ailesiyle bağlantılı olduğunu iddia etti. Baskının, Suriye’nin eski Devlet Başkanı Yardımcısı ve Beşar Esad’ın amcası olan Rıfat El Esad’ın banka işlemleri üzerine gerçekleştiği ifade edildi. Rıfat el Esad’ın Deutsche Bank’ın doğrudan müşterisi olmadığı ancak bankanın Esad’ın bir ödemesiyle ilgili işlemlerde aracı banka olduğu iddiaları yer aldı.

Haberin Devamı

‘SAVCILIKLA İŞ BİRLİĞİ YAPILIYOR’
Aramanın hemen ardından açıklama yapmayan Deutsche Bank, daha sonra yaptığı açıklamada bunun ‘bankanın sunduğu şüpheli kara para aklama raporlarıyla bağlantılı olarak’ bir soruşturma tedbiri olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada bankanın ‘yetkililerle tam bir iş birliği içinde’ olduğu vurgulandı. Banka yetkilileri, şüpheli işlem raporunu uygun bir süre içinde ilgili birime sunduklarını belirtirken savcılığın gecikmeye ilişkin suçlamalarını reddetti.

BAKMADAN GEÇME!