Basketbol’da haftaya bakış

Güncelleme Tarihi:

Basketbol’da haftaya bakış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2010 10:53

Almanya Beko Basketbol liginde Türk koçlar haftayı galibiyetle kapadı. Cemal Nalga’lı Alba Berlin lig ikincisi Bonn’u kendi evinde O2 World Arena’da farklı mağlup etti.

Haberin Devamı

ALMANYA Beko Basketbol liginde bu hafta yine Türk koçların galibiyetleri ile geçildi. Cumartesi akşamı Tolga Öngören’in çalıştırdığı EnBW Ludwigsburg, bu sezon dördüncü kez uzatmaya götürdüğü maçta Giessen’ı 98-90 mağlup etti. Böylece Öngören’in takımı üst üste üçüncü galibiyetini alırken, uzatmaya kalan dört maçı da kazanmasını bildi. Geçen hafta Bonn karşısında deplasmanda talihsiz bir yenilgi alan Murat Didin’in Frankfurt’u intikamını Mitteldeutsche Basket’ten aldı. Rakibini üstün bir oyun sonrası 77-65 yenen Frankfurt, ligde üçüncü sıraya yükseldi. Ama haftanın maçı (en azından kâğıt üzerinde öyle gözüküyordu) lig lideri Alba Berlin ile ikinci sıradaki Bonn arasındaydı. Cemal Nalga’lı Alba hafta arası Almanya kupasında Bamberg karşısında son saniye üçlüğü ile Final Four’u kaçırmanın acısını Bonn’dan çıkardı. Tam 14 bin 500 seyirci önünde Türk oyuncu Cemal Nalga’nın 10 sayı, 9 Ribaudla şu ana kadar ki en iyi maçını oynarken rakibini adeta parkelere gömdü. İlk yarıda rakibine sadece 21 sayı atma imkanı veren Alba maçı 83-48 gibi bir skorla kazandı. Haftanın diğer önemli maçında Ulm deplasmanda Düsseldorf’u 75-72 ile geçti ve ligde kalma konusunda rahat bir nefes aldı. Bu hafta oynanan diğer dört maçta favoriler rahat kazandı. Bremerhaven Tübingen’i farklı mağlup ederken, Bamberg deplasmanda Hagen’a acımadı. Artland evinde hafta arası antrenör değişikliğine giden Padernborn’u yaklaşık kırk sayı farkla geçerken, Braunschweig’ta Trier karşısında hiç zorlanmadı. Hafta Çarşamba günü Göttingen ile Oldenburg arasında oynanacak maçla tamamlanacak. Bu arada Cenk Akyol’un formasını giydiği İtalya 1. ligi takımlarından Air Avellino İtalya Kupasına yarı finalde veda etti. Cenk’in takımı Bologna’ya 73-61 kaybederken, bir önceki maçta son dakikalarda attığı iki üçlükle takımını yarı finale taşıyan eski milli basketbolcu, bu maçta altı da sıfır üçlükle sadece 4 sayı atabildi.

KIZLARIN TAKIMLARI GALİP
Almanya 2. Basketbol ligi Pro A’da Hannover’i çalıştıran Mahmut Ataman bu hafta Heidelberg deplasmanında beklenmedik bir yenilgi aldı. Rakibine 105-96 kaybeden Ataman’ın takımı bu sonuçla ligde sekizinci sıraya geriledi. Almanya Bayanlar 1. liginde oynayan iki kızımızın takımı da haftayı galibiyetle kapadı. Ligde üçüncü sırada yer alan Hicran’ın Marburg’u deplasmanda lig lideri Saarlouis 76-67 yendi. Hicran 22 dakika sahada kalırken 7 sayı, 3 ribaud, 2 asist ve 2 top çalma ile oynadı. Eda’nın takımı WWK Donau-Ries’de sahasında lig ikincisi Wasserburg’u 80-77 mağlup etmeyi başardı.

Haberin Devamı

HAFTANIN TAKIMI: Alba Belin
HAFTANIN OYUNCUSU: Elvir Ovcina (Giessen)
HAFTANIN KOÇU: Mike Taylor
HAFTANIN OLAYI: Ligin güçlü ekiplerinden Telekom Basket Bonn bu hafta kupada Bremerhaven’a, ligde de Alba Berlin’e farklı kaybetmesi.
HAFTANIN BEŞİ: Jeff Gibbs Elvir Ovcina Robin Benzing (Bremerhaven) (Giessen) (Ulm) T.J. Thompson Julius Jenkıns (Ludwigsburg) (Alba Berlin)
HAFTANIN SONUÇLARI:
EnBW Ludwigsburg 98 LTi Giessen 46ers 90
Alba Berlin 83 Telekom Baskets Bonn 48
Dt. Bank Skyliners 77 Mitteldeutscher BC 65
Artland Dragons 96 Paderborn Baskets 57
Phoenix Hagen 80 Brose Baskets Bam. 100
Bremerhaven 82 Walter Tigers Tü. 60
New Yorker Phantoms 94 TBB Trier 73
Giants Duesseldorf 72 ratiopharm Ulm 75

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!