Başbakan Scholz’a teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Scholz’a teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2024 11:26

Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici, çifte vatandaşlık yolunu açan Şansölye Olaf Scholz’a teşekkür etti, Türkiye kökenlileri aktif siyasete katılmaya çağırdı.

Haberin Devamı

ÇİFTE vatandaşlık yolunun açılmasından memnuniyet duyduklarını yineleyen Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Seçim Hakkı Girişimi Başkanı yazar Bahattin Gemici, Almanya’da yaşayan Türkiye kökenlilere de “Sesimizi duyurmak için partilerde aktif görev alalım” çağrısı yaptı. Çifte vatandaşlık sözünü yerine getiren Başbakan Olaf Scholz ile koalisyon hükümetini oluşturan SPD, Yeşiller ve FDP’ye teşekkür eden Gemici, bu olanağı sağlayanlara Türkiye ve diğer göçmen kökenlilerin gereken desteği vererek ödüllendireceklerini söyledi. Yurttaşları demokratik Alman partilerine üye olmaya, aktif siyasete katılmaya çağıran Gemici şunları söyledi: “Ancak bu şekilde ülke siyasetine ağırlık koyabilir, sesimizi duyurabilir, sorunlarımıza çözüm bulabiliriz. Belediyelerde, eyalet parlamentolarında ve Federal Meclis’te daha çok göçmen kökenli insanın temsil edilmesini, seçilenlerin de geldikleri toplumları unutmamalarını istiyoruz. Almanya’da ırkçı partilerin önünü kesmek, sorunlarımıza çözüm bulmak istiyorsak bunun yolu Alman partilerinde ve kurumlarında aktif görev almaktan geçer. İçinde yaşadığımız ülkenin bütün sorunları ile yakından ilgilenmeli, toplumsal yaşamın içinde yer almalıyız. Siyasi partiler ve yöneticileri de göçmen kökenlilere kapılarını açmalı, farklı görüşlere saygılı olmalı. Siyaset kurumlarında başarılı göçmenlerin önü açılarak hak ettikleri yerlere gelmeleri sağlanmalı. Bu yapılmazsa, insanların etnik kökenli partilere yönelmesi kaçınılmaz olur.”

Haberin Devamı

ŞİMDİDEN HAZIRLIK YAPILMALI
Modern Vatandaşlık Yasası’nın Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in imzasından sonra yürürlüğe gireceğini ifade eden Gemici, şöyle devam etti: “Vatandaşlık için başvurmak isteyen yurttaşlarımız şimdiden gerekli evrakları hazırlamaya başlamalı. Göçmen daireleri başvuru yoğunluğuna karşı şimdiden önlem almalı, yeni personel alımı yapılmalı. Sadece Alman vatandaşlığı olan yüz binlerce Türkiye kökenliden büyük bir çoğunluğu Türk vatandaşlığına geçmek için başvuru yapacak. Olası yığılmaları önlemek için Almanya’daki konsolosluklarımız da hazırlıklı olmalı.”

Haberin Devamı

YEREL SEÇİM HAKKI VERİLSİN
Bahattin Gemici, istenen koşulları yerine getiremeyen göçmenlerin Alman vatandaşı olamayacağını, durumu uygun olanların bir kısmının da çeşitli nedenlerden dolayı vatandaşlık için başvurmayacağını ifade etti. Gemici, “Sayıları milyonları bulan bu göçmenler, toplumsal yaşamın, siyasetin dışında tutulamaz. Demokrasiler, halkın demokratik sürece katılımı ve desteğiyle ayakta kalır. Bu nedenle Almanya’da beş yıldır yaşayan tüm göçmenlere yerel seçimlere katılma hakkı verilmesini ısrarla talep ediyoruz. KRV-Seçim Hakkı Girişimi olarak bu konudaki girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!