Başbakan özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2011 17:30

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da ırkçıların muşta, beysbolsopası ve kaldırım taşlarıyla hastanelik ettiği Türk genci K.K.,hem saldırganların tehditlerine hem de polisin ‘şikayet edersenkoruyamayız uyarılarına rağmen ırkçılardan şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Kopenhag’da ırkçıların saldırısına uğrayan 25 yaşındaki Türk genci K.K., tehdit ve uyarılara rağmen saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. Saldırı sırasında muşta, beysbol sopası ve kaldırım taşları ile feci şekilde dövülerek kafası, alnı yarılan, çene kemiği kırılan K.K., polisin, “Saldırganlar büyük bir çete. Şikayetçi olursan hayatın tehlikeye girer, seni koruyamayız” uyarısına rağmen geri adım atmadı.

Hastaneden çıkıp Glostrup polis istasyonuna uğrayan ve saldırı ile ilgili verdiği ifadeyi imzalayan K.K., “Polisin uyarısına rağmen şikayet dilekçemi verdim. Saldırganların hukuk önünde hesap vermelerini istiyorum. Polisler beni koruyamayacaklarını söylediler. Zaten ifade alırken bile, hazırlanacak raporun altına imza atmak zorunda oldukları için korkuyorlardı. Ama tüm tehditlere rağmen şikayetçi oldum. Arkamda Türk devleti olduğunu biliyor ve Büyükelçiliğimize güveniyorum. m Bana kalabalık bir şekilde saldırdılar. Mertlik böyle olmaz. Yıllarca savunma sporu yaptım. Bugün hayattaysam bunu bu spora borçluyum” dedi.

İş yerine geldiler

K.K., kendisine saldıran AK 81 ve Hells Angel çetesinin başka üyelerinin, hastaneden çıkar çıkmaz uğradığı iş yerine gelerek yemek satın aldıklarını söyledi. K.K., “Saldırganların arkadaşları iş yerimize gelip yemek satın aldılar. Tesadüf mü yoksa beni mi takip ediyorlar bilmiyorum ama büyük ihtimalle takip ediliyorum. Bunlar dünya çapında bir çete. Silahlı ve gözleri kara. Çok dikkatli olmam gerektiğini biliyorum ”diye konuştu. K.K., babası V.K’nin Türk Büyükelçiliğine giderek durumu anlatıp kendilerine destek olmalarını talep ettiğini söyledi. Büyükelçi Berki Dibek ve Hukuk Müşaviri Cem Baş da K.K.’nin başına gelen olayın takipçisi olacaklarını ve kendisine her türlü yardımın yapılacağını söylediler. Büyükelçilik ayrıca bir raporla durumu Türk Dışişlerine de bildirdi.

Başbakan özür diledi

IRKÇI gençlerin saldırısına uğrayan K.K.’nin durumunu Hürriyet, Türk kökenli milletvekili Özlem Çekiç ve Türk makamlarından öğrenen Danimarka Başbakanı Helle Thörning Schmidt, halkı adına özür diledi. Başbakan Helle Tthörning Schmidt, telefonla aradığı K.K.’ya şöyle dedi:

”Olayı öğrendim. Çok büyük üzüntü duydum. Böyle bir saldırının ülkemizde meydana gelmesi kabul edilemez. Asıl kabul edemeyeceğimiz bir başka şey de polisimizin sana ‘Şikayetçi olursan seni koruyamayız’ demiş olması. Koruyamayız ne demek? Tabi ki koruyacaklar. Onların görevi bu. Sana bunu söyleyen polisler hakkında hemen soruşturma açtırıp, gerekli işlemleri yaptıracağım. Böyle bir saldırıya uğradığın için halkımız ve tüm Danimarka adına senden özür diliyorum. Adaletin yerini bulacağından şüphen olmasın.” Türk genci K.K. Hürriyet’e, kendisine yapılan saldırıya gösterdiği hassasiyet ve etkisinden dolayı teşekkür ederek, ”Her yerden telefonlar alıyorum. İnsanlar üzüntülerini dile getiriyor, medya kuruluşları benimle konuşmak istiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!