Başbakan Merkel'e güven azalıyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Merkele güven azalıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2010 11:16

ALMANYA'da seçmenlerin, Başbakan Angela Merkel'e olan güveni giderek azalıyor. Alman Birinci Televizyon (ARD) Kanalı tarafından yaptırılan bir araştırmaya göre Merkel'e güvenenlerin oranı yüzde 10 geriledi.

Haberin Devamı

Araştırmaya katılanların sadece yüzde 48'i Merkel'i başarılı bulduğunu belirtti. Uzmanlar özellikle Merkel'in Euro krizindeki yaklaşımının puan kaybettirdiği görüşünde. Infratest Dimap tarafından yapılan araştırmaya katılanların yüzde 64'ü AB para birimi Euro'un istikrarı için hükümetin kefil olmasını yanlış bir politika olarak değerlendirdi. Araştırmaya katılanların yüzde 75'i ise ekonomik krizin daha henüz bitmediğini ve daha da kötüye gideceği görüşünü belirtirken, yüzde 67'si ise tasarruflarını kaybetme korkusu yaşadıklarını kaydetti.


Koalisyona güven de azaldı
Öte yandan Birlik Partileri ve FDP arasındaki koalisyon hükümetine olan güven de azaldı. Koalisyon Hükümetinin çalışmalarından memnun olanların oranı yüzde 20 olarak tespit edildi. “Hükümetin çalışmalarından çok memnun musunuz” sorusuna “evet” yanıtı veren hiç çıkmadı. Araştırmaya katılanların yüzde 78 gibi ezici çoğunluğu ise hükümetin çalışmalarından “çok az veya hiç memnun olmadığı” görüşünü belirtti. Araştırma sonucunu değerlendiren uzmanlar, kısa bir süre öncesine kadar, “Krizlerin başbakanı” olarak adlandırılan Merkel'in kendisinin krizde olduğu yorumunda bulundu. Ancak hükümet partileri kadar muhalefet partileri de vatandaştan tam puan alamadı. Yapılan kamuoyu yoklamasında Birlik Partileri yüzde 33, SPD yüzde 27 oy alırken, Yeşiller yüzde 16 ve FDP ise yüzde 7 oy oranına sahip oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!