Başbakan herkesi çağırdı sadece aşırı sağcılar katıldı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan herkesi çağırdı sadece aşırı sağcılar katıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 10:15

Geçen yıl yapılan bağımsızlık kutlamaları İslam ve Yahudi karşıtı ırkçı gösteriye dönüşen Polonya’da bağımsızlığın 100’üncü yıl dönümünü kutlandı. Resmi törenlere devlet erkanının yanı sıra sadece aşırı sağcı milliyetçiler katıldı.

Haberin Devamı

TOPRAKLARI Avusturya, Rusya ve Prusya tarafından paylaşılarak dünya haritasından silinen Polonya, dün tarih sahnesine dönüşünün 100’üncü yılını kutladı. Polonya’da yıl boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerle sürdürülen kutlamaların sonuncusu, 11 Kasım Bağımsızlık Bayramı’nda düzenlendi. Ülke çapında çok sayıda tören düzenlenirken kutlamaların odak noktasını başkent Varşova oluşturdu. Devlet erkânının da katılımıyla gerçekleşen tören, Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın İlk Cumhurbaşkanı Mareşal Jozef Pilsudski’nin anıtına çelenk koymasıyla başladı. Duda daha sonra Başbakan Mateusz Morawiecki, Senato Başkanı Stanislaw Karczewski, Meclis Başkanı Marek Kuchcinski ve diğer bakanlarla birlikte Swiatynia Opatrznosci Kilisesindeki dini törene katıldı.

Haberin Devamı

Başbakan herkesi çağırdı sadece aşırı sağcılar katıldı
BÖLÜNMÜŞLÜĞÜN GÖLGESİNDE
Kutlamalara, ülkedeki siyasi ve sosyal bölünmüşlük gölge düşürdü. Başbakan Mateusz Morawiecki, devlet televizyonundan birlik çağrısı yaparak, “Bir ulusu benzerlikler kadar farklılıklar da oluştursa da bugün hepimiz Polonya’nın bizi birleştirdiğini gösterelim” dedi. Ancak, Bağımsızlık Yürüyüşüne, milliyetçi parti Kukiz’15 dışında hiçbir siyasi parti mensubu katılmadı. Başkette binlerce askerin katıldığı askeri geçit izlemek isteyenler Jerozolimskie Bulvarı’na akın etti.

Başbakan herkesi çağırdı sadece aşırı sağcılar katıldı

BAKMADAN GEÇME!