Başbakan adayından gövde gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan adayından gövde gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2010 11:22

ALMANYA'nın Kuzey Ren vestfalya (NRW) Eyaleti'nde 9 Mayıs'ta yapılacak parlamento seçimleri öncesinde siyaset dünyasında hava iyice ısınmaya başladı.

Haberin Devamı

Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Hannelore Kraft Düsseldorf'ta düzenlenen mitingde gövde yaptı. Philippshalle'deki mitingde yaklaşık 4 bin kişiye hitap eden Kraft partililere başbakan olduğu taktirde neler yapacağını anlattı. Kraft, NRW Hükümeti'nin icraatlarını ise eleştirdi.


Konuşmasının büyük bölümünü eğitim konusuna ayıran Hannelore Kraft şunları söyledi: "Hükümete geldiğimizde bizim için en önemli konu eğitim olacak. Hedefimiz en fazla 25 öğrencilik sınıflar. Ayrıca kreş ve üniversite eğitiminin ücretsiz olmasını istiyoruz. Öğrencilere okullarda sıcak yemek verilmesi ve tam gün okulların yaygınlaşması konularında da çalışmalarımız olacak. Gelecekte toplumumuzda derin yaraların açılmasını ancak çocuklarımızın iyi eğitim alması ile engelleyebiliriz." Başbakan adayı Hannelore Kraft'a destek vermek için Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit, Rheinland-Pfalz Eyaleti Başbakanı Kurt Beck, Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti Başbakanı Erwin Sellering, Bremen Byaleti Başbakanı Jens Böhrnsen SPD Genel Sekreteri Andrea Nahles, SPD'nin Başkan Yardımcısı Manuela Schwesig de mitinge katıldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!