Başbakan’a kahvaltı hazırladılar

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’a kahvaltı hazırladılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2006 00:00

Danimarka´da Türk ailelerini evinde ziyaret etmekle tanınan Hojetaastrup şehri Belediye Başkanı Michael Ziegler’in bu kez ziyaretçileri vardı.

Haberin Devamı

Önceki gün sabahı hazırladıkları birbirinden güzel kahvaltılıklarla Belediye Başkanı Michael Ziegler’in kapısını çalan Türk kadınları kahvaltıyı birlikte yaptılar.

Türk kadınlarının kendisine gösterdiği ilgiden memnun kalan Başkan Ziegler’in mutfağına geçen Kadınlar Derneği üyeleri, kendi elleriyle pişirdikleri ekmekleri, hazırladıkları krep ve kahvaltılıkları yine kendi elleriyle başkana sundular.

Elçiniz olacağım

Günlür sorunların konuşulduğu sabah kahvaltısında Başkan Ziegler, "Türkler ve diğer yabancıların yaşadıkları Taastrupgaard konutlarında onlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Geçtiğimiz gün Kemal Bektaş’ın evindeki ilgiyi, kahve falını hatıra defterime yazdım. Buradaki hatalarım, gazetelerde ve benim internet sitemde yayımlanacak.

Seçimler öncesi, Türkler´le bu denli ilişki kurabileceğimi aklımın ucuna bile getirmemiştim. Türkler hakkında çok yanlış bilgilere sahip olduğumu onları tanıdıktan sonra daha iyi anladım. Bundan böyle Danimarkalı dostlarıma Türkler´i anlatacağım ve yaz tatillerimde Türkiye’ye gideceğim" dedi.

Kalıcı dostluk

Dernek yöneticilerinden Gülşen Bektaş ve Gülfire Köse, "Belediye başkanına kahvaltı hazırlayıp, birlikte kahvaltı yapmamızın nedeni, Türkleri daha yakından tanımasını ve toplumlar arasında diyaloğu sağlamaktı.

Bu hafta kendisiyle çok defa biraraya geldik, bizim ilgimizden çok memnun kaldı. Bu ilişkilerin hem Türk hem de Danimarka toplumuna büyük yararı olacağına inanıyoruz. Belediye başkanıyla kurduğumuz güzel diyalog kalıcı dostluğa dönüştü" dediler.

Ünsal TURAN / KOPENHAG

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!