Başarımızı sizlere borçluyuz

Güncelleme Tarihi:

Başarımızı sizlere borçluyuz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2013 15:05

Bavyera'daki Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU'nun Nürnberg'de düzenlediği uyum resepsiyonuna Türk ve Rus sivil kuruluş temsilcileri büyük ilgi gösterdi. CSU'lu Bavyera Maliye Bakanı Markus Söder, "Bavyera'daki ekonomik ve sosyal başarıyı göçmenlere borçluyuz" dedi

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Nürnberg kentinde Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Villa Leon’da uyum resepsiyonu verdi.

Etkinlikte, CSU'lu Bavyera Eyaleti Maliye Bakanı Markus Söder, Federal Milletvekili Michael Frieser, Nürnberg Muavin Konsolos Mustafa Uludüz, Rusya Başkonsolosu Andrey Grozof’un yanı sıra çok sayıda Türk ve Rus sivil kuruluş başkan ve temsilcileri hazır bulundu.Toplantı Nürnberg, Fürth ve Schwabach CSU Uyum Kurulu Başkanı İsmail Akpınar’ın konuşması ile başladı.

Akpınar, Türk ve Rus göçmenlerin Nürnberg ve çevresinde en büyük etkin göçmen grupları olduğuna dikkat çekerek, göçmenlerin sorunlarını çözmek için ortak çalışmalar yapılması gerektiğine vurguladı.

CSU’lu Bavyera Eyaleti Maliye Bakanı Markus Söder ise, yaptığı konuşmada, "Bavyera’nın diğer eyaletlere nispeten ekonomik, eğitim ve sosyal bakımdan daha başarılı olması bu eyaletlerde yaşayan Türk ve Rus göçmenlerin de katkısına bağlıdır. Eyaletimizde yaşayan Türklerin çok faal olduğunu ve ekonomimize büyük katkıları olduğunu görüyoruz. Bu nedenle Türk hemşerilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Göçmenlerin başarısının devam etmesini istediklerini ifade eden Söder, uyum resepsiyonu ile göçmenler arasındaki kaynaşmayı da hedeflediklerini belirterek, "Bu tür toplantılara gelecekte de devam edeceğiz" diye konuştu.

CSU'lu Federal Milletvekili Michael Frieser de, Berlin'ndeki koalisyon hükümetini oluşturan partilerin uyumla ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!