Başarılılara ödül

Güncelleme Tarihi:

Başarılılara ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2007 23:46

Londra'da The College of North East London'un, "En Mükemmel Öğrenci" ve "Yılın En İyi Öğretmeni" ödülleri sahibini buldu. Ödül töreninde 9 Türk öğrencisi ödül alırken, Azize Aşan ikinci kez "Yılın Öğretmeni" ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

İngiltere’de The College of North East London’un (CONEL), her yıl geleneksel olarak verdiği 'En Mükemmel Öğrenci' ve 'The Best teacher of the year' (Yılın En İyi Öğretmeni) ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Kolej Başkanı Nicky Harrison, 'Amaçlarının eğitim kalitesini yükseltmenin yanında, eğitimin insan hayatındaki önemine toplumların dikkatini çekmek' olduğunu söyledi. Törende, 9 Londralı Türk öğrenci 'En Mükemmel' ödülünün sahibi olurken, geçen yılın 'En İyi Öğretmen' ödülünün sahibi Azize Aşan bu yıl da, '2007’nin En İyi Öğretmeni' ödülünü kazandı.

Londra’nın kuzey ve doğu bölgesinde eğitim hizmeti veren CONEL tarafından iki yıldır peş peşe 'Yılın En İyi Öğretmeni' ödülüne layık görülen Azize Aşan orta ve lise eğitimini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaptı. Niğde Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. İngiltere’ye 1997 yılında gelen Aşan, hukuk eğitiminin yanı sıra, İngilizce öğretmenliği eğitimi aldı ve 2004 yılından bu yana kolejde öğretmen olarak görev yapıyor.
'CONEL En Mükemmel' ödülüne layık görülenlerden biri de kolejin Türk öğretmenlerinden Azize Aşan’ın aday gösterdiği Somalili 10 çocuk annesi Binti Muhumed (47) oldu.

Eşini ve ailesini Somali’de savaşta kaybeden Binti Muhumed, 3 yıl önce okuma yazma ile başladığı kolejde 'En İyi Öğrenci'lerden biri oldu.
Gülsüm Doğan da ödül alan diğer bir Türk anne oldu. Ödül almaya hak kazanan 2 çocuk annesi Nülifer Doğan da törene eşi ve çocuklarıyla birlikte geldi. Aynı zamanda Quens Marry Üniversitesi’nde bilgisayar eğitimini sürdüren Doğan, eşi Yasin ve oğulları Oğuzhan ve Batuhan’ın da izleyici olarak katıldığı törenle ödülünü aldı. Törende ödüllendirilen Türk kökenli diğer öğrencileri ise Sevda Araz, Filiz Öztürk, Şevket İbrahim, Tarkan Kurter, Şengül Mustafa, Yıldız Demir ve Nezaket Okur oluşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!