Başarılı 5 Türk öğrenciye ödül

Güncelleme Tarihi:

Başarılı 5 Türk öğrenciye ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 11:08

24 Kasım Öğretmenler Günü, Maarif Europe Eğitim Vakfı’nın Köln’deki merkezinde düzenlenen programla kutlandı. Köln Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği himayesinde düzenlenen etkinliğe, Başkonsolos Turhan Kaya, Eğitim Ataşesi Dr. Muhterem Dilbirliği, öğretmenler, veliler ve başarılı öğrenciler katıldı. Etkinlikte başarılı öğrencilere ödülleri de verildi.

Haberin Devamı

KÖLN Başkonsolosluğu görev bölgesindeki liselerden (Gymnasium) en yüksek ortalama puanla (1.0) mezun olan Asya Lal Çimen, Nisan Güneş, Nisa Kaynak, Kenan Kaplan ve Orçun Tutkun isimli beş öğrenci ödüllerini, Başkonsolos Turhan Kaya, Eğitim Ataşesi Dr. Muhterem Dilbirliği, Aile Ataşesi Rukiye Sancar ve Muavin Konsolos Hilal Uzer’den aldı. Başkonsolos Kaya, öğrencileri, öğretmenleri ve velileri kutladı. Programda konuşan Almanca öğretmeni Zeyşan Güroğlu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözüne vurgu yaptıktan sonra, organizasyon vesilesiyle Maarif Europe ve Eğitim Ataşeliği’ne öğretmenler adına teşekkürler etti.

20 MİLYON ÖĞRENCİ, 2 MİLYON ÖĞRETMEN
Köln Eğitim Ataşesi Dr. Muhterem Dilbirliği, ‘Tanzimat’tan Günümüze Öğretmen Yetiştirme’ başlıklı konuşmasında, öğretmen yetiştirmenin tarihi sürecini anlattı. Türk eğitim camiasının 20 milyona yakın öğrenci, 2 milyona yakın öğretmen yetiştirdiğini hatırlatan Dr. Dilbirliği, günümüzde 93 eğitim fakültesinde 220 bin öğretmen adayının öğrenim gördüğüne dikkati çekti. Dr. Dilbirliği, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ der. Bu vesileyle görevi başında şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükran ile anıyorum” dedi. Etkinlikte, Maarif Vakfı Almanya Temsilcisi Ece Sarısaltuk Aydın da ev sahibi sıfatıyla tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlarken, katılımcılara teşekkür etti. Kutlama programı müzik dinletisi ve ikramlarla sona erdi.

Başarılı 5 Türk öğrenciye ödül

BAKMADAN GEÇME!