‘Başarılarınızla gurur duyuyorum’

Güncelleme Tarihi:

‘Başarılarınızla gurur duyuyorum’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2023 10:26

Eylül ayında görev süresi dolan Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, TDU bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Ekonomik olarak büyüyen bir toplum görmekten gurur duydum. 62 yıldır maçı deplasmanda oynamanıza rağmen bunu başarmanızdan dolayı gurur duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Türk-Alman İşverenler Birliği’nin (TDU) geleneksel olarak bayramın ikinci gününde yaptığı buluşmaya, Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ile Berlin Başkonsolosu Olgun Yücekök de katıldı. TDU Başkanı Remzi Kaplan, misafirlerin bayramını kutlarken, dünyadaki güncel gelişmeleri de değerlendirdi. Kaplan, “Artık savaşsız bir dünya istiyoruz” dedi. Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök ise görev süresinin eylül ayında dolduğunu belirterek bir anlamda veda konuşması yaptı. Eylülden itibaren Ankara’da Dışişleri Bakanlığı’nda yeni göreve başlayacağını belirten Yücekök, Berlin’de görev aldığı süre içinde Almanya’daki Türk toplumunu yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirtirken, “Bir Türk diplomat olarak hepinizle gurur duyduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

‘Başarılarınızla gurur duyuyorum’
‘BAŞKONSOLOS GİDEN, BÜYÜKELÇİ DÖNÜYOR’
Başkonsolosluktaki çalışmalar kapsamında nesiller arasındaki gelişime yakından sahip olduğunu ifade eden Yücekök, “Başkonsolosluğumuza günde ortalama 800 ila 900 arasında vatandaşımız geliyor. Göçün üzerinden 62 yıl geçmiş. Artık torunlarının çocuklarını görenler bile var. Her jenerasyon, bir sonrakini daha iyi yetiştirmiş. Ekonomik olarak büyüyen bir toplum görmekten gurur duydum. 62 yıldır maçı deplasmanda oynamanıza rağmen bunu başarmanızdan dolayı gurur duyuyorum” dedi.
Daha sonra kürsüye çıkan TDU Başkanı Remzi Kaplan ise başkonsolosları konuk etme ve vedalaşmanın kendileri için de bir gelenek olduğunu belirterek, Başkonsolos Yücekök için veda programı yapacaklarını söyledi. Kaplan, “Bizim uğurladığımız başkonsolosumuz Berlin’e büyükelçi olarak geri dönüyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!