Bankalara boşuna "hesap ücreti" ödemeyin

Güncelleme Tarihi:

Bankalara boşuna hesap ücreti ödemeyin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 16:44

Köln'de Commerzbank Şubesi Müdürü Şirin Yegen, banka müşterilerinden kesilen aylık ücretler konusunda uyarılarda bulundu. Yegen, bazı bankların bu harçları almadığını belirterek, "Araştırmakta yarar var. Çünkü muafiyetten yararlanarak yılda 120 Euro'ya kadar tasarruf etmek mümkün" dedi.

Haberin Devamı

Şirin Yegen "online banking" adı verilen internet bankacılığını da tavsiye ettiğini belirterek, şubeye uğramadan neredeyse tüm bankacılık işlemlerinin kolayca halledildiği bu sistemin son derece güvenliği olduğunu ifade etti.

ALMANYA'nın Köln kentinde Commerbank'ın Bonner Caddesi ve Ebertplatz şubelerinin müdürü Şirin Yegen, bankacılık işlemleri ile ilgili bilgiler verdi.

Bir çok bankanın üç ayda bir müşterilerinden hesap ücreti aldığını vurgulayan Şirin Yegen, bazı bankaların ise bu ücreti almadıklarını belirterek, şu uyarılarda bulundu:

"Bankalar bu ücreti üç ayda bir kez müşterinin hesabından çekiyor. Ancak bazı bankalar artık bu ücreti almıyorlar. Bazı bankalar müşterinin maaşı kendilerine geliyorsa bu ücretten muaf tutuyor. Ancak maaşın en az bin 200 Euro olması gerekiyor. Bu durumda sadece hesap değil, diğer bankacılık hizmetlerinden de ücret alınmıyor. Bu ücretler aylık 8- 12 Euro arasında değişiyor. Bu da yılda 120 Euro'ya kadar tasarruf sağlanmasına neden oluyor. Bu uygulamanın olup olmadığını kendi bankalarına sormalarını tavsiye ederim. Eğer bu tür kolaylık kendi bankalarında yoksa, uygulayan bankaları araştırıp, onlara geçebilirler."

İNTERNET BANKACILIĞINI TAVSİYE EDERİM

Günümüzde bir çok işlemin internetten yapıldığını ifade eden Yegen, bankacılık hizmetlerinin internette güvenli şekilde yapıldığını belirterek, "Online Banking'i tavsiye ediyorum. Güvenli bir hizmet. Ancak her alanda olduğu gibi insanların burada da tedbirli davranmalı gerekiyor. Her alanda gösterilen hassasiyet ve dikkat online bankacılıkta da gösterilmeli. En büyük sıkıntı virüsler. Ancak bankalar bunun için önlem alıyorlar. Online bankacılıkla ilgili kendi bankamda bir sorun yaşamadım. Online banking'de, akla gelen neredeyse tüm bankacılık işlemleri şubeye gitmeden yapılabiliyor. Havale, sürekli havaleler, kişisel sorular yöneltilebiliyor" diye konuştu.

YABANCI BANKADAN PARA ÇEKMEK EL YAKIYOR

Banka müşterilerinin kendi bankaları dışındaki bankalara ait bankamatiklerden para çektiklerinde 5-6 Euro civarında ücret ödendiğine işaret eden Yegen, "Para çekme konusunda cash pool sistemine dikkat edilmesi gerekiyor. Her bankanın dahil olduğu bir havuz sistemi var. Buna cash pool deniliyor. Kişinin ait olduğu bu sistemin sembolü bankamatiklerin üzerinde yer alıyor. Kişilerin kendi bankalarından hangi sisteme dahil olduklarını öğrenmelerinde yarar var. Böylece kendi bankaları dışındaki bankalardan para çektiklerinde bu işlem harcını ödemezler" dedi.

KONUT ALMANIN TAM ZAMANI

Deneyimli bankacı Şirin Yegen, konut faizlerindeki düşüşe de dikkat çekerek, yatırım yapmak isteyenleri konut edinmeye çağırdı. Faizin eskiden yüksek olduğunu, dolayısıyla iyi bir yatırım alternatifi oluşturduğunu söyleyen Yegen, "Ancak şu anda faiz oranları çok düşük. Buna karşın konut faizleri yüzde 3 civarında seyrediyor. Gerek yatırım yapacakları, gerekse konut edinmek isteyenleri bu durumdan yararlanmaya davet ederim. Çünkü faizler o kadar düşük ki, neredeyse kiraya eşit" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!