Baklava ve çay eşliğinde senatörle sohbet!

Güncelleme Tarihi:

Baklava ve çay eşliğinde senatörle sohbet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2024 10:46

Berlin Eyaleti Kültür Senatörü Joe Chialo, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde CDU milletvekili Dr. Ersin Nas’ın konuğu oldu ve seçim ofisinde bayramlaşma etkinliğine katıldı.

Haberin Devamı

 

SON yapılan eyalet seçimlerinde Spandau’da SPD’nin güçlü olduğu seçim bölgesinde CDU milletvekili seçilen Dr. Ersin Nas, geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı seçim ofisinde önemli bir konuğu ağırladı. Nas, konuklarına baklava ve çay ikram etti. Berlin Eyaleti Kültür Senatörü Joe Chialo, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Dr. Nas’ın ofisini ziyaret etti. Spandau ilçesi CDU’lu Belediyle Başkanı Frank Ewig’in de konuklar arasında yer aldığı davete, Spandau ilçesinde farklı sivil toplum kuruluşlarında toplumsal çalışmalar yürüten gönüllüler katıldı. Aynı zamanda CDU Federal Yönetim Kurulu Üyesi olan Joe Chialo, farklı bir göç hikâyesine sahip. Tanzanyalı bir ailenin çocuğu olarak 1970 yılında Bonn’da dünyaya geldi. Almanya’da üniversite öğrenimi gören babası yıllar sonra Tanzanya elçiliğinde diplomat olarak çalıştı. Ancak bu süre içinde Almanya’dan kopmayan Joe Chialo, iş dünyasına atılmayı tercih etti ve müzik alanında hizmet veren bir şirket kurdu. 2016 yılında CDU üyesi olarak siyasete atılan Joe Chialo, son yapılan eyalet seçimlerinden sonra Berlin Eyaleti Kültür Senatörü olarak görevlendirildi.

Baklava ve çay eşliğinde senatörle sohbet

Haberin Devamı

‘BABA ESKİ İŞİN DAHA İYİYDİ’
Seçmen ofisinde konuklarını ağırlayan CDU milletvekili Dr. Ersin Nas, giriş konuşmasında Senatör Joe Chialo’yu tanıttı. Nas, ilk kez parlamentoya seçilmesinden sonra doğrudan koalisyon görüşmelerine katıldığını ve iki ayrı komisyonda görev aldığını belirtti. Parlamentonun çalışma sistemini tam öğrenmeden siyasete hızlı bir giriş yaptığını belirten Ersin Nas, konuğuna ise senatörlükte benzer tecrübeyi nasıl yaşadığını sordu. Göreve yasama döneminin ortasında geldiğini belirten Joe Chialo daha tam işleyişi öğrenmeden bütçe kısıtlamalarıyla baş etmek zorunda kaldığını söyledi. Bunun can sıkıcı olduğunu belirten Chialo, “Bir yandan eğlenceli, insanlarla çok güzel, altın anlar yaşıyorsunuz, ama diğer yandan oldukça zor bir iş. Hafta sonları hiç iznim yok, altı yaşında bir kızım var ve geçenlerde bana‚ ‘Baba eski işin daha iyiydi’ dedi. ‘Neden’ diye soruyorum, ‘Çünkü o zaman daha fazla zamanımız vardı’ diye yanıt verdi. Ama zaman içinde o da yaptığım işin bunu gerektirdiğini anladı. Zaman ve bağlılık açısından çok fazla fedakârlık yapıyorsunuz” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

Baklava ve çay eşliğinde senatörle sohbet

MÜSLÜMAN MEZARLIKLARI İÇİN 4 MİLYON EURO’LUK BÜTÇE
Aynı zamanda hukukçu olan Ersin Nas da Ramazan Bayramı’nda fazla siyaset yapmak istemediğini söyledi, ancak partisi CDU’nun çalışmalarına kısaca değindi. Ön yargıların aksine CDU’nun Berlin’in çeşitliliğine uygun bir şekilde siyaset yürüttüğünü ve Eyalet Başbakanı Kai Wegner’in de bunu açıklamalarında sık sık dile getirdiğini belirtti. Ersin Nas, CDU’nun Yahudi düşmanlığı, ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadele edileceği yönünde ilkesi olduğunu kaydederken, “Koalisyon sözleşmesinde ilk kez CDU, İslam düşmanlığıyla mücadeleyi de kavramsal olarak kullandı” dedi. Ersin Nas, CDU iktidarı döneminde Müslüman mezarlıkları için 4 milyon Euro bütçe ayrıldığını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Baklava ve çay eşliğinde senatörle sohbet

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!