Bakan Türkçe masal dinledi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Türkçe masal dinledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2008 19:40

Hessen Eyaleti Kültür Bakanı Jürgen Banzer, Wiesbaden'de Türk yazarlarının kitaplarının okunduğu etkinliğe katıldı. Geschwiester Scholl okulunda yazarımız Mavisel Yener'den, Türkçe okuduğu, 'Konuşan koltuk' masalını dinledi. Bakan yaptığı konuşmada, "Zengin Türk edebiyatını ve Kültürünü önümüzdeki günlerde Frankfurt'ta ağırlayacağız. Kitaplar yeni dünyalara açılan kapıların altın anahtarıdır. Burada zengin Türk edebiyatından bir örnek dinlemein mutluluğunu yaşadık" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin bu yıl Frankfurt Kitap Fuarı'nda konuk ülke olması nedeniyle düzenlenen edebiyat etkinlikleri yoğunulaştı. Dün üç ayrı okulda düzenlenen okuma etkinliklerinde yazarlar Mavisel Yener, Sadık Yemni, Aslı Tohumcu ve Berrin Karakaş okullarda çocuklara kitaplarını Türkçe okudu. Wiesbaden'de bulunan Geschwister School okulunda düzenlenen okumaya Hessen Eyaleti Kültür Bakanı Jürgen Banzer'de katıldı. Çocukların Sezen Aksu'nun parçaları ile dansları ile başlayan okuma etkinliğinde Yener, 'Evinde koşan masal' kitabından 'Konuşan Koltuk' masalını okudu. Türkçe okunan masal Aslı Kermen tarafından Almanca'ya çevrildi.
KİTAPLAR ALTIN ANAHTAR

Bakan Banzer yaptığı konuşmada Türkiye'nin önümüzdeki kitap fuarının onur konuğu olduğunu hatırlatarak, "Zengin Türk kültür ve edebiyatını Frankfurt'ta ağırlayacağız. Burada Türk edebiyatının tadını tattık. Fuar boyunca Türk ve Alman edebiyatının zenginliklerini hep birlikte doyasıya sindireceğiz. Kitaplar her zaman benim dostum olmuştur. Kitaplar yeni dünyaların kapılarını açan altın anahtarlardır. Çok gezip çok yer görebilirsiniz. Ancak her yeri göremezsiniz. Bunu kitaplar sağlar. Türkiye'nin onur konukluğu sayesinde Türk edebiyatını ve kültürünü daha yakından tanıyacağız. Burada zengin Türk edebiyatını birlikte dinlemenin zevkini yaşadık" dedi.
TÜRKİYE OLAÐANÜSTÜ

Okul müdürü Friedhelm Conisius çocukluk yıllarında Türkiye'ye sık sık gittiğini, Türkiye ve Türk kültüründen son derece etkilendiğini belirterek, "Türkiye'nin dört bir yerinde olağan üstü bir konuk severlikle karşılaştık. Okulumuzda Türk yazarlarını ve edebiyatını konuk etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Umarım Türkiye'ye olan borcumuzun bir kısmını geri ödeyebilmişizdir" dedi.
AYNI MASADA OTURALIM

Kültür Ataşesi Hüseyin Coşan'ın hazır bulunduğu okumada, ağırlıklı olarak göçmen kökenli gençlerin Kül+tür ve Eğitim sorunları ile ilgilenen, eğitim derneğinin başkanı Hulusi Bayam, iki toplumun karşılıklı kaynaşması için edebiyatın büyük rol oynadığının altını çizerek, "Uyumu hep birlikte bir masada oturarak gerçekleştirmeliyiz. Kaynaşma ancak bu şekilde gerçekleşir" dedi. Bayam, okul müdürü ve bakana birer armağan takdim etti. Türk edebiyatı etkinliği daha sonra Wilhelm Heinrich von Riehl ve Oranien okulunda devam etti. Bu okullarda da yazarlar Berrin Karakaş, Sadık Yemni ve Aslı Tohumcu kitaplarını Türkçe olarak okudu.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!