Bakan: Onlar başarı örneği

Güncelleme Tarihi:

Bakan: Onlar başarı örneği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2010 11:10

Federal İçişleri Bakanlığınca bu yıl ilk kez verilen Uyum Ödülleri sahiplerini buldu. Törende konuşan Federal İçişleri Bakanı de Meziere, tüm dünyadaki Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Haberin Devamı

FEERAL İçişleri Bakanlığı, toplanan İslam Konferansı'nı desteklemek amacıyla ülkede faaliyet gösteren Müslümanların yaptığı çalışmalara Uyum Ödülü verdi. Alman Parlamenterler Cemiyeti binasında düzenlenen törende ödülleri sahiplerine Federal İçişleri Bakanı Thomas de Meziere taktim etti. Federal Meclis'te yapılan oylamalar nedeniyle törene gecikmeli katılan Bakan de Meziere, Almanya'da son zamanlarda uyum ve göçmenler ile ilgili yapılan tartışmalardan rahatsızlık duyduğunu söyledi. Uyum Ödüllerinin bu tartışmalara reaksiyon olarak verilmediğini belirterek “Ödüllerle amacımız başarı ile gerçekleşmiş uyum örneklerini göstermek” dedi.

KURBAN BAYRAMI'NI KUTLADI
Bakan de Meziere, ayrıca yaklaşan Kurban Bayramı vesilesi ile Almanya'daki ve dünyadaki tüm Müslümanların bayramını kutlayarak “Kurban Bayramı İbrahim'in Allah yolunda oğlu İsmail'i kurban ederken kendisine koç göndermesi ile başladı. İbrahim Müslümanlar için olduğu gibi Hristiyanlar ve Yahudiler için de önemli. Üç din için de İbrahim önemli. Aslında üç dinin bir çok ortak özelliği var. Kurban Bayramı'nın barış içinde kutlanmasını diliyorum” dedi.

FUTBOL KULÜBÜNE
Bad Godesberg'de farklı ulustan gençlerin ve kızların futbol oynadığı AlHilal Bonn e.V birincilik ödülü alırken, ikinciliği Berlin'in Mitte ilçesindeki 32. Polis Karakolu ve Müslümanların sesi adlı internet sayfası paylaştı. Polis karakolunda görevli polis memurları bölgelerindeki Müslüman kadınlarla biraraya gelerek bunlara kendilerini koruma ve yardım isteme konularında bilgilendirme çalışmaları ile ödül alırken, Müslümanların sesi adlı internet sayfası kurcularına ise oluşturdukları forumla Müslüman ve Müslüman olmayanların uygarca tartışmalarına olanak sağladığı için ödül verildi. Üçüncülük ödülü ise Reutlingen Kaymakamlığı Müslüman Kadınlar Forumu aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!