Bakan Damka’dan sağlıkçılara iftar yemeği

Güncelleme Tarihi:

Bakan Damka’dan sağlıkçılara iftar yemeği
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 12:01

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, ‘14 Mart Tıp Bayramı’ nedeniyle Prizren’de çalışan Türk asıllı sağlık çalışanlarına iftar yemeği düzenledi.

Haberin Devamı

İFTAR programına KDTP milletvekilleri Fidan Brina Jılta ve Enis Kervan, T.C Prizren Başkonsolosu Celal Doğan ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Bakan Damka, şunları söyledi: “‘Tıp Bayramı’nın ramazan ayına denk gelmesiyle birlikte sizlerle bu güzel ve anlamlı günde bir araya gelmek istedik. Sağlık çalışanlarıyla her zaman bir araya gelmeye çalışıyoruz, kendilerinin yanı sıra sağlık alanındaki sorunlarını dinlemeye çalıştık. Bugüne kadar sağlık alanında çok şeyler gerçekleştirdik. En başta din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin 1560 kişiyi Trakya Üniversitesi’ne tedavi için göndermiş olduk. Bu sadece Trakya Üniversitesi’ne gönderdiğimiz rakam, diğer şehirlerdeki hastanelere de çok sayıda hastamızı tedavi için gönderdik. Bizi bildiğiniz gibi bekleyen bir nüfus sayımı var. Bu nüfus sayımı bizim Kosova’daki kimliğimizin, varlığımızın bir nişanesi olacak. Bu yüzden nüfus sayımına herkesin aktif bir şekilde katılarak, kendi kimliğini belli ederek geleceğimizi Kosova’da temin altına almamız gerekecektir.”
Geceye katılan Prizren Başkonsolosu Celal Doğan da herkesin ramazan ayını kutladı. Nüfus sayımına ilişkin çalışmaların yoğunlaştırılması gerekliliğine vurgu yapan Doğan, sağlık çalışanlarından bu konuda yardımlarını beklediklerini söyledi. Başkonsolos Doğan, “Burada gurur duyduğumuz soydaşlarımızın bıraktıkları izlerin silinmesi üzücü olur bizim açımızdan. Buradaki soydaşlarımızın geleceği tamamen bu nüfus sayımlarına bağlıdır. Tabii ki sayının çok yükselmesini beklemiyoruz ancak en azından önceki sayımda ulaştığınız rakama ulaşılması için elimizden geleni yapmamız lazım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!