Bakan Bağış, Portas ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bağış, Portas ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2012 10:25

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Portekiz'in her zaman Türkiye'nin AB üyeliğinin gerçek destekçisi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bağış, Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Portas ile AB Bakanlığı'ndaki makamında yaptığı görüşmede, Portas'ı ağırlamaktan onur duyduğunu belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Portekiz Başbakanı'nın New York'taki görüşmesi sırasında Portas ile ilk kez bir araya geldiğini ifade eden Bağış, Paulo Portas'ı en kısa zamanda Lizbon'da ziyaret etmek istediğini dile getirdi.

Lizbon'un dünyada İstanbul'a en çok benzeyen şehir olduğuna işaret eden Bağış, "Portekizlilerin çok memnun olduklarına şüphe yok, çünkü İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorlar" dedi.

Portekiz hükümeti ve ulusunun Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Bağış, "Portekiz her zaman Türkiye'nin AB üyeliğinin gerçek destekçisi olmuştur. Bunu takdir ediyoruz ve bunun devam etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Portas ise Türkiye'de birçok görüşme yaptığını belirterek, Türkiye'de şu anda bir Portekiz iş adamları delegasyonunun da bulunduğunu söyledi.

Ülkesinin ihracatını artırdığına dikkati çeken Portas, Türk yatırımcıları da Portekiz'e beklediklerini ifade etti.

Portas, "İstanbul'un çok eski bir fanatiğiyim ve İstanbul'da olduğum zaman kendimi Lizbon'da hissediyorum" dedi.

İstanbul ve Lizbon'un sadece güneş ve deniz dolayısıyla değil, aynı zamanda üzerlerindeki ışıkla da dünyanın en güzel şehirleri olduğunu vurgulayan Portas, "Politikanın içinde veya politikanın dışında fark etmez, İstanbul'un fanatiğiyim" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!