“Bahçe derneği kararı iptal edecek”

Güncelleme Tarihi:

“Bahçe derneği kararı iptal edecek”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2011 13:07

ALMANYA’nın Schleswig-Holstein Eyaleti’ndeki Norderstedt kentinde bahçe sahibi olmak isteyen göçmenlere kota uygulamak isteyen Harksheide Kringelkrugweg Bahçe Derneği, gelen tepkiler üzerine kararından geri döndü.

Haberin Devamı

Derneğin tartışmalı kota girişimininden vazgeçtiğini belirten Alman Bahçe Dostları Federal Birliği Başkanı Norbert Franke, “Dernek hata yaptı ve hatasını düzeltti. Dernek yönetimi göçmen üyelerden özür diledi. Karar, 60 üyeden oluşan dernek yetkililerinin oybirliğiyle kabul edildi” dedi.

Dernek üyelerinin gensoru oylamasında sadece birkaç kişinin olumsuz oy kullandığını açıklayan Franke şöyle dedi: “Toplantıya göçmen kökenli üyelerde katıldı. Dernek yönetimi göçmenlerden kendi dillerinde tercüme edilerek özür diledi. Toplantı öncesi dernekte ayrımcılık yapıldığını söyleyen göçmenlere ise tepki gösterildi.” Alınan karar hakkında yorum yapan Norderstedt İl Meclis Üyesi Naime Başarıcı (CDU), “Bahçe derneğinin başkanı ile görüştüm ve oy birliği ile göçmenlere bahçe kotası getirilmesi kararının geri alındığını öğrendim. Oylama adil bir ortamda yapılmış ve çıkan sonuçtan memnunum” diye konuştu.

Tartışmalı kota kararı
Dernek ekim ayında aldığı kararla kasabada yaşayan göçmenlerin oranını gerekçe göstererek yüzde 12.6’ya denk gelecek şekilde 73 parselden dokuzunun göçmen kökenli insanlara verilebileceğini açıklamıştı. Tartışmalı karar Almanya genelinde öfke ve dehşetle karşılanmıştı. Belediye ve yerel parti temsilcilerinin de olaya müdahil olması üzerine alınan ilk kararın yeniden oylanması gündeme gelmişti. Derneğin geri adım atarak kota kararandan dönmesinin kent için olumlu bir gelişme olduğunu açıklayan Norderstedt Belediye Sözcüsü Hauke Borchardt, “Oy birliği ile alınan son karardan büyük memnuniyet duyuyoruz. Olan biteni şimdi uyum sorumlumuzla birlikte aydınlatmak ve Almanlar ve göçmenler arasındaki birlikteliği ve anlayışı iyileştirmek için sorunları tartışılarak yeni projeleri hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!