Bahar ihmal kurbanı mı?

Güncelleme Tarihi:

Bahar ihmal kurbanı mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2010 09:38

Wetzlar'da yüksek ateş, mide bulantısı ve halsiz nedeniyle hastaneye giden ancak doktorlar tarafından ağrı kesici verilerek eve gönderilen Bahar Tezcan (20), 11 saat sonra fenalaşarak hayatını kaybetti. Baba Hasan Tezcan, "Kızımın hastanede kalmasını istiyorduk, ama bizi dinlemediler. Kızım ihmal kurbanı" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Almanya'nın Wetzlar kentinde yaşayan 20 yaşındaki Bahar Tezcan yüksek ateş, mide buluntası ve halsiz kaldığı için babasının sırtında Wetzlar Acil Servisine götürüldü. Yarım saat bekletilen Bahar 10 dakika muayene edildikten sonra ailesinin, "Hastanede kalsın" ısrarına rağmen evine gönderildi. 11 saat sonra fenalaşan Bahar, acilen hastaneye kaldırıldı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Davacı olacaklar


Olayla ilgili olarak bilgi veren Bahar'ın arkadaşı ve ailenin savunmasını üstlenen avukat Selda Demirel, "Bahar salı akşamı 19.00 sıralarında babası ve annesi tarafından acil servise götürüldü. Yarım saat yüzüne bakılmayan Bahar, 10 dakika muayene edildikten sonra ağrı kesici ve bir antibiyotik verilerek eve gönderildi. Ailesinin, 'Hastanede gözetim altında kalsın' talebine rağmen ilgili doktor Bahar'ı eve gönderdi. Eve getirilen Bahar evde sabah saatlerinde yedi sıralarında baygınlık geçirince acilen hastaneye kaldırıldı. Ancak kurtarılamadı. İlgili doktor hakkında dava açacağız" dedi.

Sırtında taşıdı

Kızını kaybeden iki çocuk babası Hasan Tezcan, acı haberle yıkıldıklarını ve olayın şokunu atlatamadıklarını söyledi. Acılı baba, "Kızımı sırtımda acil servise götürdüm. Doktorun kızımı eve göndermesine karşı geldim. 'Gözetim altında tutun' diye ısrar ettim. Bizi dinlemediler. Ağrı kesici hap verip gönderdiler. Büyük bir şok içindeyiz" dedi.

Bu arada Bahar ile ilişkili olan insanlar hastaneye başvurmaları istendiğini ifade eden avukat Selda Demirel, "Bahar'da menenjit olduğu şüphesi üzerine annesi ve babasına ile son bir haftada hastanede kendisiyle temas halinde olan herkes, doktor kontrolünden geçirildi" dedi.

Hemen soruşturulmalı

Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin yaşanan olayın çok kötü olduğunu belirterek, "Elbette böyle üzücü olaylar tıpta zaman zaman yaşanabiliyor. Doktorun vazifesi acil durumlarda duyarlı olmasıdır. Ancak bu şekilde yaşam kurtarılabilir. Böylesi bir belirti ile hastaneye getirilmiş genç bir insan ailenin ısrarına rağmen teşhis gözden kaçıyorsa olayın mutlaka soruşturulması gerekiyor. Biz Türk-Alman Sağlık Vakfı olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Bu tür olayların üzerine giderek yeni acıların yaşanması engellenmeli" dedi.

Menenjit nedir?

Doktorların verdiği bilgiye göre, menenjit hastalığı beyni iltihabı sonucu ortaya çıkıyor. Bu iltihaba virüsler ve bakteriler neden olur. Menenjit geçiren çoğu kişi tedavi sonucu sağlığına kavuşurken, bazı durumlarda hastalık ölümle de sonuçlanabiliyor. Hastalık sonrası sakat kalma durumu da söz konusu olabiliyor. Hastalık aniden belirebiliyor. O yüzden menenjitte erken teşhis çok önemli" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!