Bağlama yılı başladı

Güncelleme Tarihi:

Bağlama yılı başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2013 15:16

yılın enstrümanı seçilen bağlama, basın toplantısıyla resmen ilan edildi.

Haberin Devamı

BERLİN’de yılın enstrümanı seçilen bağlama, dün düzenlenen basın toplantısıyla resmen ilan edildi. 2013 yılının enstrümanı bağlama, yıl boyunca düzenlenecek etkinlikler ve konserlerle Almanlara tanıtılacak.

Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası (TD-İHK) salonlarında düzenlenen basın toplantısına katılan Berlin Müzik Konseyi Başkanı Dr. Hubert Kolland, proje koordinatörü Nevzat Çiftçi, Başkonsolos Ahmet Başar Şen ve Berlin Güzel Sanatlar Akademisi öğretim üyesi Prof. Martin Rennert, yıl boyunca yapılacak etkinliklerle ilgili bilgiler verdi.

ÜCRETSİZ KONSER
Kolland “Bağlamanın da artık kontrbas ve fagot gibi Berlin’e ait bir müzik aleti olması çok sevindirici” derken, Başkonsolos Ahmet Başar Şen, bağlamanın Türkler ve Türk kültürü için önemine değindi.

Yılın Enstrümanı projesini himayesine alan Prof. Dr Rennert de bir soru üzerine, Berlin Güzel Sanatlar Akademisi’nde bağlama dalının açılabilmesi için çok erken olduğunu söylerken, “Bunun için ön çalışma yapmak lazım. Alt yapıyı oluşturmak gerekir” dedi.

Basın toplantısından sonra ise Kaan Bodur bağlaması ile İsmail Hakkı Demircioğlu’nun bir eserini çaldı. Tanıtım etkinliklerinin ilki ise cumartesi günü yapılacak. Gün boyunca Berlin Güzel Sanatlar Akademisinde paneller düzenlenecek.

Akşam saat 19.00’da da Nevzat Akpınar ve Taner Akyol bir bağlama konseri verecek. Türkü sevenler konseri ücretsiz dinleyebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!