Baden-Württemberg hükümeti adalet bakanına sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Baden-Württemberg hükümeti adalet bakanına sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 12:06

Almanya'da Baden-Württemberg (BW) Adalet Bakanı Rainer Stickelberger'in (SPD) görevinden alınması yönündeki teklif Eyalet Meclisi'nde reddedildi. Teklif, Bruchsal Cezaevi'nde yaşanan işkence olayları ve burada bir kişinin açlıktan hayatını kaybetmesi sebebiyle Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) tarafından sunulmuştu.

Haberin Devamı

CDU, Adalet Bakanı'nın konuya yeterli duyarlılığı göstermediğini iddia ediyor. CDU Eyalet Meclis Grup Başkanı Peter Hauk, "Adalet Bakanlığı'nın denetimleri yetersiz olmasından dolayı Bruchsal Cezaevi'nde işkence olayları meydana gelmiştir. Bakanlık bununla da kalmayıp, olaylar ortaya çıktıktan sonra aydınlatma sürecinde de başarısız olmuştur. Bu nedenle bakan Stickelberger'in görevden alınması gerekiyor." diye konuştu.

Hür Demokrat Parti (FDP) savcılık soruşturması henüz tamamlanmadığı için oylamada çekimser kalırken, hükümet bakan Stickelberger'in arkasında olduğunu ifade etti. Meclis'te hükümet adına konuşan BW Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller), "Stickelberger'e güvenimiz sonsuz. Görevini layıkıyla yerine getirdiğine inanıyoruz. Süreci başarıyla takip ediyor. CDU'nun teklifine evet dememiz için herhangi bir neden bulunmuyor." dedi.

SPD BW Grup Başkanı ClausSchmiedel ise Stickelberger'e yönelik iddiaları iftira olarak nitelendirirken, Yeşiller BW Grup Başkanı Edith Sitzmann da Stickelberger'in gereken adımları attığını ve süreci başarıyla sürdürdüğünü söyledi.

Bakan Stickelberger ise istifa etmesi için bir nedenin olmadığını açıkladı. Bakan, "Adalet Bakanı olarak siyasi sorumluluğumu yerine getirdim. Böyle bir olayın yeniden yaşanmaması için gerekli tüm adımları bakanlık olarak attık. Bunun yanı sıra BW Adalet Bakanlığı Cezaevleri Sorumlusu'nun görev süresi de uzatılmayacak ve 31 Aralık tarihi itibariyle emekliye ayrılacak." diyerek kendini savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!