Bad Homburg Vatanspor salonun kralı

Güncelleme Tarihi:

Bad Homburg Vatanspor salonun kralı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 10:37

Bad Homburg Vatanspor 4'ü Alman 16 takımın katıldığı iki günlük salon futbol turnuvasında şampiyon oldu.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hessen Eyaleti'nde Bezirksliga'da mücadele eden Bad Homburg Vatanspor, kendi düzenlediği turnuvada birinciliği kaptırmadı. Hochtaunus Sporhalle'de 4'ü Alman 12'i si Türk 16 takımın 4 grupta mücadele ettiği turunvanın iki gün sürdü.



16 takım 4 Grupta



Bad Homburg Vatan Spor, Nidda Gençlerbirliği, Obeursel Young Boys, Offenbach Türkspor, Bad Nauheim Türkspor, Bischofsheim Gençlerbirliği, Friedrichsdorf Sportfreunde, Mainz Barborosspor Eschbacher Bomber, Vatanspor II, Oberstedten FC, Bad Homburg Barışspor, Wiesbaden Türkspor, Friedberg Türkgücü, Koblenz Cosmosspor, Frankfurt Saz-Rock'un mücadele ettiği ilk gün maçları sonucunda gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar ikinci tura yükseldi.

Haberin Devamı


8 takım 2 grupta




Final turunda A Grubunda Bad Homburg Vatanspor, Bad Nauheim Türkspor, FC Kronberg, Friedberg Türkgücü eşleşirken, B Grubunda Young Boys Oberursel, Mainz Barborosspor, FC Oberstedtten, Wieszbaden Türkspor yer aldı. Gruplarında ilk iki sırayı alan Bad Homburg Vatanspor, Friedberg Türkgücü A Grubunda, Wiesbaden türkspor ile FC Oberstedtten yarı finale yükselen takım oldular.



Yarı finalda heyecan



Büyük bir heyecan içinde ve çok çekişmeli geçen yarı final mücadelelerinde Bad Homburg Vatanspor, Wiesbaden Türkspor'u 2-0, FC Oberstedtten'de son saniye golüyle Friedberg Türkgücü'nü 4-3 yenerek finale adını yazdıran takımlar oldular. Üçüncülük maçında Friedberg Türkgücü, Wiesbaden Türkspor'u 6-4 yendi.



Final nefes kesti

Kalecisi ve iki oyuncusu Türk olan Alman takımı FC Oberstedten Türk oyuncusu Yaşar'ın iki golüyle ilk beş dakikada 2-0 öne geçti. Bastian Czintalen'in iki golüyle skoru eşitleyen Bad Homburg Vatanspor daha sonra iki gol daha kaydetip maçı 4-2 kazanmasını bildi. Vatanspor, turnuvanın şampiyonluk kupası yanında 400 Euro'luk birincilik ödülününü alırken ikinciye kupa ve 300 euro verildi. Üçüncülük kupası ve 200 Euro'luk ödül Friedberg Türkgücü'ne giderken 4. olan Wiesbaden Türkspor kupa ve 100 Euro ödül kazandı.

Haberin Devamı


En iyilerde ödüllendirildi



Bad Homburg salon futbol turnuvasında en iyi golcü, en yi kaleci ve turnuvanın gol kralı kupa ve 75'er Euro para ödülü kazandılar. Turnuvada Friedberg Türkgücü'ünden Halit Usta en iyi futbolcu, Bad Homburg Vatanspor'dan Bogasieru Mircea en iyi kaleci seçilirken 13 gol ile Wiesbaden Türkspor'lu Andreas Silbereisen gol kralı oldu.



ŞAMPİYON VATANSPOR Bad Homburg Vatanspor 4'ü Alman 16 takımın katıldığı iki günlük salon futbol turnuvasında finalde 2-0 geriye düştüğü rakibi FC Oberstedtten'i 4-2 yenerek birinci oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!