Aydın Ağabey'i ebediyete uğurladık

Güncelleme Tarihi:

Aydın Ağabeyi ebediyete uğurladık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 16:36

Almanya'ya ilk gelen Türkler arasında yer alan ve 1956 yılında geldiği Frankfurt ve çevresinde Aydın Ağabey diye tanınan Aydın Erönal (78) Frankfurt DİTİB Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Frankfurt'un Hattersheim semtinde bulunan Okriftel mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

DİTİB Merkez Camii'inin din görevlisi Ahmet Cebeci'nin kıldırdığı cenaze namazına Frankfurt, Mainz, Wiesbaden kentleri ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımız akın etti. Cenaze namazında kadınlar ve erkekler birlikte saf durdu.

Herkese örnek olmuştu

Ahmet Erönal'ın Türk caddesi olarak bilinen Münchener Caddesi üzerinde ilk, 'export' mağazasını açarak gurbetçileri Türkçe film ve kitaplarla buluşturduğu hatırlatıldı. Uzun yıllar turizm bürosu işleten Aydın Erönal, "Bürosuna gelen herkesi ayağa kalkarak selamlayan, son derece kibar, insanlarımıza saygı duyan, özgüven veren bir beyefendi" diye anıldı.

Türk sanat müziğine olan düşkünlüğü ile de tanınan Aydın Erönal, yıllardır Hessen Eyaleti genelinde Türk sanat müziği konserlerinin verilmesi için de büyük katkı sağlamıştı. Erönal her fırsatta Almanya'da yaşayan Türk kökenlilere, "Bulunduğunuz çevreye katılın, insanlarla kaynaşın. Toplumun geleceğini belirleyen oluşumlarda yer alarak sesinizi duyurun" tavsiyelerinde bulunarak örnek olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!