Ayağı kaydı rekor tazminat aldı

Güncelleme Tarihi:

Ayağı kaydı rekor tazminat aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2015 00:00

İngiltere’nin Blackpool kentinde bir yap-boz parçasına basıp düşen öğretmen asistanının belediyeye 40 bin sterline mal olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kaza sonucunda kuyruk kemiğini zedeleyen ve sırt ağrıları yaşayan öğretmenin belediyeye ihmal davası açtığı ve davayı kazanıp 4 bin 800 sterlin tazminat almaya hak kazandığı belirtildi.

Ancak belediyenin öğretmenin 32 bin sterlinlik mahkeme masraflarını da karşılamaya mahkum edildiği ve bu basit kaza nedeniyle toplam 40 bin sterlin zarar ettiği açıklandı.

Yerel yönetimlerin öğetmenlere tazminat ödemek zorunda kaldığı davaları derleyen Daily Mail gazetesi, bir keresinde de Birmingham’daki bir öğretmenin “Bir kavgayı ayırdığı sırada yaralandığı için” belediyeden tam 114 bin sterlin tazminat almaya hak kazandığını belirtti.

Yine Birmingham’da çalıştığı okulun bahçesinde buza basıp düşen bir öğretmene 32 bin sterlin, bir dolabın içindeki eşyalar kafasına düşen öğretmene ise 25 bin sterlin ödeme yapıldığı belirtildi.

Vergi mükelleflerinin haklarını korumayı amaçlayan Taxpayers Alliance isimli sivil toplum kuruluşundan Andy Silvester tazminat kültürünün yerel yönetimlerin bütçesinde büyük bir yük oluşturduğunu ve okulların eğitim ve öğretim faaliyetlerine de kısıtlamalar getirdiğini söyledi.

Silvester “Bu duruma bir dur dememiz gerekiyor çünkü tazminatlara ödenenen her peni eğitim bütçesinden kesiliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!