Avustralyalı Türk hacı adayları dualarla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Avustralyalı Türk hacı adayları dualarla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 19:03

Hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara doğru iki kafile halinde yola çıkan Avustralyalı Türk hacı adayları için Melbourne havalimanında uğurlama töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Avustralya Milli Görüş Teşkilatlarının organizasyonu ile hacca gidenlerin toplam sayısı 235 kişi olarak açıklandı.

Suudi Arabistan;ın hacı adaylarına kontenjan sınırlaması yüzünden birçok Avustralyalı Türk vatandaşından gelen hac başvurusunun kabul edilemediğini dile getiren Melbourne İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Hüseyin Koç, AA mikrofonlarına konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonunda bu yıl görevlilerle birlikte kendilerine toplam 155 kontenjan verildiğini belirten Koç, özellikle Melbourne;dan çok sayıda hac başvurusu aldıklarını ancak sınırlı kontenjandan dolayı başvurulara olumlu cevap veremediklerini söyledi.

Koç, kontenjan sorununun Mekke etrafındaki otellerin yeniden yapılmasından kaynaklandığını, kontenjan sınırlamasının sadece Avustralyalı hacıları değil bütün dünyadaki hacıları etkilediğini kaydetti. Avustralya Milli Görüş Teşkilatları hac kafilesi görevlisi Hasan Güreşen de, görevliler dahil 80 hacı adayı ile kutsal topraklara gittiklerini, kontenjan sıkıntısı yüzünden gelen bazı başvuruları kabul edemediklerini söyledi. Güreşen, ayrıca kafilelerinde bulunan 3 hacı adayı için vize alamadıklarını ve onlar için üzgün olduklarını belirtti.

İlk defa hacca gideceğini söyleyen İmdat Sağızlı ise bütün Ümmet-i Muhammed;e dua edeceğini söyledi. Avustralya hac kafilesinin 17 yaşındaki en genç hacı adayı Ali Bulut,

"Ben hacca gidince tek Kabe;yi görmek istiyorum, O;nu bekliyorum" dedi. Avustralyalı Türk hacı adayları Melbourne havalimanında yakınlarından helallik alarak yola hazırlanırken, anne ve babasını göz yaşları içinde uğurlayan küçük İshak,"”Annem ve babam hacca gidiyor onları özleyeceğim" dedi. 500 bin Müslüman’ın yaşadığı Avustralya;dan bu yıl hacca 1500 kişinin gideceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!