Avrupa’nın ilk Türkiye kökenli başkanından çağrı: Oyunuzu kullanın!

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın ilk Türkiye kökenli başkanından çağrı: Oyunuzu kullanın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 11:26

İngiltere’de Türkiye kökenli toplumun önemli temsilcilerinden İşçi Partili tecrübeli siyasetçi Yasemin Brett, bugünkü yerel seçimlerde oy kullanma çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

İŞÇİ Partisi ile bağları devam eden ancak oylamaya adaylığını koymayan Brett, Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nun bayram kutlamasına katıldı ve “Oyunuzu mutlaka kullanın. Kimse oy kullanmamazlık yapmamalı” dedi. 1984’te Türk ve Kürt toplumunun isteği ile İşçi Partisi’nde siyasete başlayan Yasemin Brett, Türkiye kökenli toplumun yoğun bir şekilde yaşadığı Londra’nın Enfield bölgesinde Belediye Meclis üyeliğine seçildi.

Avrupa’nın ilk Türkiye kökenli başkanından çağrı: Oyunuzu kullanın

AVRUPA’NIN İLK TÜRK BELEDİYE BAŞKANI
Türkiye ve Kıbrıs kökenli toplumun tanınmasına büyük emeği geçen Brett, Londra’nın, hayvan yardım merkezi için yer bulunmasına da yardımcı oldu. IMC Kadın Merkezi’nin kurulmasını sağlayan iki kadından biri olan Brett, 2001’de Enfield Belediye Başkanlığı’na seçildi ve Böylece Avrupa’nın ilk Türkiye kökenli Belediye Başkanı unvanının sahibi oldu. Brett “Ben bütün toplumlar için buradayım ve hem az gelirli hem ihtiyacı olan insanların yolunu açmak istedim. Bir ölçüde başarı sağladık. Bu da bütün Türkiye ve Kıbrıs kökenli toplumların ve derneklerimizin desteğiyle oldu” diye konuştu. Brett, “Tüm derneklere ve topluma yanımda oldukları için teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa’nın ilk Türkiye kökenli başkanından çağrı: Oyunuzu kullanın
İşçi Partisi ile bağları devam eden ancak oylamaya adaylığını koymayan Yasemin Brett, “Seçmenler bu seçimlerin öneminin idrakiyle mutlaka oyunu kullanmalı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!