Avrupalı Türklerin Edebiyat Yarışması

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türklerin Edebiyat Yarışması
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2008 09:44

Şiir ve öykü yazan amatör veya usta yazarlara büyük fırsat Almanya Türk Öğretmenler Federasyonu (ATÖF), Hürriyet Gazetesi ve Türkshow Televizyonu Avrupa'nın en büyük edebiyat yarışmasını düzenliyor

Haberin Devamı

AVRUPADA BİR İLK

Kadın- Erkek, Genç-Yaşlı, Amatör- Usta herkesi yarışmaya çağırıyoruz. Şimdi tam yazma zamanı. Öyleyse masa başına…

Göç sürecinde yarım yüzyıla yaklaşıyoruz. Anlatacak çok şey birikti... Yarım yüzyılda yaşadıklarımız, yaşanılanlar…

Akılda, gönül defterinde olanlar, bulunanlar hep unutuldu, gitti… Yazılanlar kağıtlarda, dosyalarda sarardı, soldu, en kötüsü kayboldu ... Yazsam ne olacak? Kim okuyacak? Kim basacak? Kim değerlendirecek? sorularının şimdi anlamlı bir yanıtı var.

Kağıda dökülenleri derlemek, toplamak, gün ışığına çıkarmak, başkaları ile paylaşmak, değerlendirmek istiyoruz. Siz de istiyorsanız yarışmaya katılın.
Şimdiye kadar yazdıklarımızı yayınlayacak, onları piyasaya sürecek, okuyucu ile buluşturacak olanaktan yoksundunuz, yoksunduk. Ama şimdi Avrupalı Türkler Edebiyat Yarışması size bu olanağı sunuyor...
Yazdıklarımızla bazen tarihe tanıklık etmek, karşılaşılan eşitsizliklerden, haksızlıklardan insanları haberdar etmek, arada bir yaşadığımız mutlulukları, hoş duyguları, umutları paylaşarak çoğaltmak, istiyorsanız hemen yazmaya başlayın.
Varsa yazdıklarınızı toplamaya, yoksa kafanızda, gönlünüzde olup da şimdiye kadar yazamadıklarınızı yazmaya çağırıyoruz.

Şiir, öykü olarak yazdığınız ürünlerinizi bize gönderin. Onların kalıcı olması, hayat bulması, yaşatılması için el ele verelim, birlikte çalışalım...

Yarışmanın amaçları:

1- Türkçe dil sevgisi ve bilinci oluşturmak.
2- Türkçe yazmaya, konuşmaya özendirmek.
3- Türkçeye karşı ilgi ve sempati uyandırmak.
4- Türkçe yazmaya, okumaya teşvik ederek yurtdışındaki yetenekleri ortaya çıkarmak, yeteneklilere olanaklar sağlayarak yazın dünyasına kazandırmak.
5- Türkçe yalnız 3-5 ders saati ile öğrenilmez. Bakım ister, destek ister. Türkçeyi (bir dili) besleyen ya da bir dilin gıdası şiirdir, öyküdür, masaldır, yani edebiyattır.
6- Göçmen yazının oluşmasına, zenginleşmesini katkıda bulunmak.
7- Türk ve Alman yazınını zenginleştirmeyi, kültürlerarası etkileşimi hızlandırmayı, birbirimizi daha yakından tanıyarak toplumsal barışı sağlamayı hedefliyoruz.

YARIŞMA KOŞULLARI

Avrupa’da yaşayan insanlarımız için iki dalda, iki yaş grubunda düzenlenmiştir. Konularda sınırlama yoktur.
Yarışma şiir ve öykü dallarında yapılacaktır. Yarışmaya katılanların eserleri 17 yaş altı ve üstü olarak iki kategoride değerlendirilecektir.

Katılım koşulları:

1- Yarışmaya yurtdışında yaşayan amatör veya profesyonel herkes katılabilir.
2- Yarışmaya katılanlar gerçek ad, soyadı, adresi ve telefon numarasını bildirmek zorundadır. (İstek üzerine gizli tutulabilir.)
3- Gönderilen eserler daha önce (kitap olarak veya kitap içinde) yayınlanmamış olması gerekir. Yarışma dili Türkçe’dir.
4- Adaylar en çok üç eserle katılabilir. Şiir ve öykünün uzunluğunda bir sınırlama yoktur.
5- Gönderilen eserler kazansın, kazanmasın geri verilmez. Telif ücreti ödenmez. Koşullara uymayan eserler değerlendirilmez.
6- Yarışmaya en son katılım tarihi 23 Nisan 2008’dir. Yarışma sonuçları 19 Mayıs 2008 tarihinde açıklanacak, eserler Türkiye’nin konuk ülke olduğu Ekim 2008 tarihine kadar kitaplaştırılmaya çalışılacaktır.
7- Eserler posta veya E-posta ile gönderilebilir. Posta ile gönderilenlerin üç nüsha olması gerekmektedir.


Adres: Postfach 1 02
53568 Unkel

E-Posta: atoef@turkshow.de

Telefon : 0180 563 93 93

8- Yazarlar eserlerini gönderirken, kısa yaşam öykülerini ve bir fotoğrafını (zorunlu değil) eklemelidir.

Seçici kurul üyeleri:

Yüksel Pazarkaya, Zehra İpşiroğlu, Yaşar Seyman, Yağmur Adsız, Mete Atay, Kerem Çalışkan, Mehmet Çoban, Halit Çelikbudak

Yarışmayı Düzenleyenler:

2008 yılı Avrupalı Türkler Edebiyat Yarışması;
ATÖF (Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu),
Hürriyet Gazetesi ve Türkshow Televizyonu
işbirliği ile düzenlenmiştir.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!