Avrupalı Türk iş insanları bu etkinlikte buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türk iş insanları bu etkinlikte buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2023 11:10

Londra merkezli Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB), 6 Haziran Salı günü iş insanlarının bir araya geleceği bir etkinlik düzenleyecek.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın da katılarak bir konuşma yapacağı etkinlikte, Büyükelçilik Ticaret Müşavirliği tarafından ‘İhracat Teşvikleri’ sunumu olacak. ATMB Başkanı Vehbi Keleş, Türkiye’den ithalat yapan firmalar için verilecek bilgilerin önemli olduğunu belirterek, “Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılması sonrası Türkiye ile İngiltere arasında yapılan Serbest Ticaret Anlaşması başta olmak üzere birçok konuda güncel bilgiler bu ülkedeki Türk iş insanlarına anlatılacak. Türkiye’nin uyguladığı Turquality, ihracat, tanıtım ve marka desteği gibi konularda katılımcı iş insanlarımız detaylı olarak bilgilendirilecek” dedi.

‘MARKALARIMIZ BÜYÜYECEK’
Koronavirüs salgını nedeniyle iş dünyası ile kamu kuruluşlarının ilişkilerinde yaşanan kopukluğun bu gibi etkinliklerle giderileceğini kaydeden Keleş, “İngiltere ve Avrupa ülkelerindeki Türk girişimciler ciddi bir ekonomiye hükmediyor. Bu süreçte yeni Türk markalarının çıkması ve artması gerekiyor. Bu yeni süreç, planlı, akıllı ve stratejik yaklaşımla yönetilirse, ekonomik gücü elinde tutan iş insanlarımız bizim markalarımızla da büyüyecek. Şüphesiz bu da artacak ihracat ile birlikte, Türkiye’nin uluslararası arenada gücüne güç katacaktır. Bugün kendi imkânları ile Avrupalı Türk mucizesini meydana getiren Türk şirketleri, akılcı ve gerçekçi bir destek programı ile çok daha büyük başarılara imza atacaktır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!