Avrupalı Haydarlılar Münih’te buluştu

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Haydarlılar Münih’te buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2012 13:25

Afyon ilinin Dinar kazasına bağlı Haydarlı beldesinin Avrupa’daki temsilcileri 9. kez gerçekleştirilen şenlikle Münih’te buluşurken, hem hasret giderdi hem eğlendiler.

Haberin Devamı

ALMANYA’NIN Münih kentinde 2003 yılında kurulan, Haydarlılar Sosyal ve Dayanışma Derneği hemşerileri için Münih’te bir gece düzenledi. Gecede Avrupa’da yaşayan Haydarlılar biraraya gelerek hem hasret giderdi hem de doyasıya eğlendiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla başlayan gecede bir konuşma yapan dernek başkanı ve kurucu üyesi Abbas Eryılmaz, beldelerinin nüfusunun bin 600’e kadar düştüğüne dikkat çekerken, Avrupa’da 450 Haydarlı aile bulunduğunu söyledi.

Eryılmaz, “Bugüne kadar bir çok yardımda bulunduğumuz beldemize bu yıl da maddi yardımın yanı sıra, özürlüler için iki elektrikli sandalye ve devlet hastanesine bağış olarak yatak, hastaların kullanımı için 80 paket bez gönderiyoruz. Ayrıca, iki otobüs durağının yapımını üstlendik. Gelecekte kanal temizleme aracını temin etmeyi ve hemşerilerimiz için cenaze vakfını kurmayı hedefliyoruz” dedi. 9.Haydarlılar buluşma ve dayanışma gecesinde “İngünler orkestrası” müzik yaparken, Afyonlu yerel sanatçı “Yıpraklı Ali” olarak tanınan Ali Rıza Akpınar sahne aldı.

Destek verdi
Geceye katılan Münih Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran, yöresel derneklerin Türk toplumu açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerken, “kültürümüzün yaşatılması için bu dernekler vazgeçilmez” dedi.

Kıvran, liselerde okuyan Türk gençlerine lise bitirme sınavlarında Türkçe'nin yabancı dil olarak seçilebileceğini, gelecek öğretim yılında 5. sınıftan itibaren Türkçe sınıflar oluşturulacağını söyledi. Kıvran “lütfen çocuklarınızın ana dillerini öğrenmeleri ve Türçenin yaygınlaştırılması için çocuklarımızı yönlendirelim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!