Avrupalı gençler revaçta

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı gençler revaçta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2012 00:00

Türkiye U17 Genç Milli Takımı'na 7, Türkiye U15 Genç Milli Takımı'na 8 Euro Türk genci seçilirken Türkiye U15 Kız Milli Takımı kadrosuna da 2 Euro Türk kızı davet edildi.

Haberin Devamı

TÜRK milli takımının geleceğini oluşturacak genç milli takımlara Avrupa'dan çok sayıda futbolcu davet edildi.

Geçtiğimiz yıllara oranla bu kez gözlemcilerin daha iyi çalışıp gençlere ay yıldızlı formayı giydirdiğinin görülmesi Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da sevinç yarattı.

Hala Türkiye Futbol Federasyonu'nun görevden alınan Erdal Keser'in yerine Avrupa Merkezi'ni yönecek bir kişi bulamasına, veya atamamasına rağmen Türkiye U17 genç milli takımına 7 , U15 Genç milli takımına 8 futbolcu Avrupa'dan seçildi.

TÜRKİYE U 17 NİKE FRİENDLİES KUPASI İÇİN AMERİKAYA GİDİYOR
Amerika'da 28 Kasım 2 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan ”Nike Friendlies” Futbol turnuvasına ,Almanya'dan 4, Hollanda, İsviçre ve Fransa'dan birer futbolcu davet edildi.

Türkiye U17 Genç Milli Takım sorumlusu Hakan Tecimer 20 kişilik kadroya Euro Türk genci olarak Hertha Berlin'den Hasan Hüseyin Tuzcu, Fırat Suçsuz , FC Köln'den Emre Akyüz, Borussia Dortmund'tan Burak Camoğlu PSV Eindhoven'den Kaan Baysal, FC Zürih'ten Kenan Tepe , Metz'den Umut Bozok'u aldı.

Ev sahibi Amerika'nın yanında Portekiz ve Brezilya’nın yer alacağı turnuvada Türkiye, 28 Kasım’da Portekiz, 30 Kasım’da Amerika, 2 Aralık’ta da Brezilya ile karşılaşacak.

TÜRKİYE U15 GENÇ MİLLİLER ROMANYA DA İKİ MAÇ YAPACAK
Türkiye 15 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın 27 ve 29 Kasım’da Romanya ile deplasmanda oynayacağı 2 hazırlık maçı için aday kaoroya'da 8 Euro Türk genci çağrıldı. 1998 doğumlu futbolcuların mücadelesinde Türkiye U15 , Romanya U15 ile 27 Kasım Salı ve 29 Kasım Perşembe günleri Buftea kentindeki Mogosoaia Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

Türkiye U15 Genç Milli Teknik Direktörü Mehmet Hacıoğlu yönetimindeki 20 kişişilik kadroda Avrupadan şu gençler kadroya çağrıldı. Yusuf Cüceoğlu (FC Köln), Miraç Akgün (MSV Duisburg), Resul Türkkalesi (Bayern Münih), Doğukan Demir (Arminia Bielefeld), Furkan Çevik (1899 Hoffenheim), İlker Yüksel (Holstein von 1900),Özer Özdemir (Le Havre), Alper Ademoğlu (Genk), Kadroda Almanya'dan 6, Belçika'dan ve Fransa'dan birer futbolcu bulunuyor.

U15 KIZ MİLLİ TAKINDA 2 EURO TÜRK
Türkiye U15 Kız Milli Takımızın 28 ve 30 Kasım 2012 tarihlerinde Belarus ile deplasmanda oynayacağı özel maçlar için aday kadroya da Avrupa'dan 2 Euro Türk davet edildi. Teknik Direktör Necla Güngör aday kadroya kaleci olarak Dilara Hamurcu (VFL Bochum) ve orta sahaya oyun kurucu olarak Çağla Kanpara (Hertha Berlin).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!