Avrupa'da 'yamyam' korkusu

Güncelleme Tarihi:

Avrupada yamyam korkusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 12:18

ABD'de yaşanan 'yamyam' faciası ile bilinen 'Banyo Tuzu' uyuşturucusunun Avrupa'ya yayılma tehlikesi endişeye yol açtı.

Haberin Devamı

İbiza adası, çılgın yaz partileri ile tanındığı gibi Ecstasy, Kokain, Marihuana ve Crystal Meth gibi uyuşturucunun bol miktarda tüketildiği yer olarak da biliniyor. Ancak piyasaya çıkan ve kullanımı hızla artan 'Banyo tuzu'n başka adı olan 'yam yam uyuşturucusu'nun Avrupa'ya sıçrama ihtimali endişelere yol açtı.

YÜZÜNÜ YEDİ
ABD'de 2012'nin Haziran ayında yaşanan 'Miami Yamyamı'nın dehşeti dikkatleri bu yeni uyuşturucuya çekmişti. 'Banyo Tuzu'nu tüketen 31 yaşındaki Rudy Eugene, yol kenarında yatan 65 yaşındaki evsiz Ronald Poppo'nun yüzünü canlı canlı yedikten sonra polis tarafından vurulmuştu.

AŞIRI SALDIRGANLAŞTIRIR
Sigara gibi içilen veya burundan çekilen bu uyuşturucu kişiyi aşırı derecede saldırganlaştırır ve fiziksel anlamda güç kazandırdığını düşündürür. İç organlarda yanma hissi yaratan 'Banyo tuzu' kişilerin bir an önce soyunmasına sebep oluyor.

Haberin Devamı

Bir gramı 20 ile 50 euro civarında satılan bu uyuşturucu yasal yollarla elde edilen maddelerden üretildiği için yayılması da hızla artıyor. İspanya polisi, satıcıların ürünü İbiza adasında denemek, ardından ise Avrupa'ya yaymak istediklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!