AVRUPA'DA HAC KAVGASI

Güncelleme Tarihi:

AVRUPADA HAC KAVGASI
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2007 21:56

Suudi Arabistan'ın Avrupa'daki Türk hacılara tanıdığı 16 binlik kotayı 8 bine indirdiği iddialarını yalanlayan DİTİB ve Milli Görüş yetkilileri, "Bize müracaat eden hacı adaylarında şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadık. Şu an herşey yolunda" diyerek, binlerce hacı adayının kaydının yapıldığını söylediler.

Haberin Devamı

SUUDİ Arabistan Hac Bakanlığı'nın Avrupalı Hacı adaylarına dönük geçen sene yürürlüğü koyduğu kotayı Türkiye'ye haber vermeden yarıya indirdiği yönündeki iddialar, Avrupa'da hac organizasyonu yapan kurumlar tarafından geri çevrildi.

Suudi yetkililerin, 16 binlik kotayı 8 bine çektiği yönündeki iddialar hakkında bilgi sahibi olmadığını söyleyen hac organizasyonu yetkilileri, "Biz binlerce hacı için rezervasyon bile yaptırdık. Yaptığımız müracaatlar kapsamında da vizeleri aldık. Herhangi bir sorun yaşanmıyor" dediler.

5 bin 400 kesin kayıt

Milli Görüş Hac Organizasyonu sorumlularından Tahir Köksoy, kendilerine ulaşan bir "kota sınırlandırılması" olmadığını belirterek, "Biz yılda 7-8 bin hacı adayına hizmet veriyoruz. Şimdiye kadar da 5 bin 410 kişinin kesin kaydını yaptırdık, bunların da onayını aldık. Yani zaten fazladan kayıt edilenler, yedek sırasında olduklarını biliyorlar. Bizde herhangi bir sorun yok. Milli Görüş Hac Organizasyonu olarak tüm rezervasyonlarımız yapıldı ve onaylandı" dedi.

Hacı adaylarının planlandığı gibi Hacca gidebileceklerini açıklayan Tahir Köksoy, "Zaten uçuş planımız bile hazır, rezervasyonlar yapıldı. 21 Kasım'da ilk uçuşlarımız Frankfurt'tan yapılacak" diye konuştu.

Özdemir: Sorun yok

Almanya'nın Köln kentinde merkezi bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Hac ve Umre Hizmetleri Müdürü Ali Özdemir, Almanya'dan Suudi Arabistan'a gidecek hac adaylarındaki kontenjanın düşürülmesi konusunda kendilerine henüz bir bilgi gelmediğini belirtti.

Özdemir, "Bu yıl Almanya'dan gidecek hacı adaylarımızın vize işlemlerinde bir sorun yaşamıyoruz. Vize müracaatlarımız geri dönmüyor ve hacı adaylarımızın vizelerini alıyoruz. İleride ne olacağını henüz bilemiyorum. Şuan için herşey yolunda" dedi. Hac organizasyonu için ödenen meblağlar, 2000 ile 2500 Euro arasında değişiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!