Avrupa´ya Türkiye damgası

Güncelleme Tarihi:

Avrupa´ya Türkiye damgası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2005 00:00

Türkiye otomobil sektörünün Avrupa’da yeni merkezi oluyor.

Haberin Devamı

Almanya Sanayiciler Birliği (BDI) ve Otomobil Sektörü Birliği’nin (VDA) danışma kurumu ``Management Engineers’’in yaptırdığı araştırma sonucunda Alman otomobil ve yedek parça üreten şirketler için Türkiye’nin güvenli bir yatırım merkezi olduğu sonucu çıktı.

Raporda Türkiye önerildi

Danışma firmasının hazırladığı raporda yurt dışı yatırımlarında gerek pazar olarak, gerekse üretim yeri olarak Türkiye’nin düşünülmesi gerektiği belirtildi.

Raporda son yıllarda Türkiye’nin ekonomik alanda gösterdiği ilerlemeyle Otomobil ve yedek parça üretimi yapan şirketler için güvenli bir yatırım yeri olarak gösterilen Türkiye’de üretim kalitesinin de uluslar arası düzeyde olduğu bildirildi.

Referenaslar var

Danışma Kuruluşu Management Engineers araştırma sorumlusu Dr. Martin Fahlbusch geçtiğimiz yıl Türkiye’deki otomobil pazarındaki artışa rağmen ülkedeki üretim kapasitesinin çok büyük olduğunu bildirdi.

Araştırmada Daimler/Chrysler, Fiat, Ford, Man, Renault, Toyota, Knorr Bremse, Robert Bosch’un yıllar önce Türkiye’de yatırım yapmış olduklarına dikkat çekildi.

Bülent VEZNİKLİ / DÜSSELDORF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!