Avrupa orkestrasındaki Türk

Güncelleme Tarihi:

Avrupa orkestrasındaki Türk
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2009 12:05

AB’nin ülkelerin geleneksel müziklerini birbirleriyle kaynaştırmayı amaçlayan “MELT” projesi çerçevesinde 6 ülkeden sanatçıların oluşturduğu “Avrupa orkestrası” Münih’te buluştu. Orkestrada Türk Udi Bilen Işıktaş yer aldı.

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği (AB) kültür projesi MELT progamı çerçevesinde Münih Anakent Belediyesi Kültür Dairesi tarafından organize edilen ve 6 ülkeden 15 sanatçının katıldığı müzik programına İstanbullu Ud sanatçısı Bilen Işıktaş da katıldı.

Gasthaus Alte Messe isimli, geleneksel Bavyera mutfağının yapıldığı restaurantta gerçekleştirilen müzik gecesinde, Türkiye, İtalya, Romanya, Almanya, Avusturya ve İngiltere gibi 6 ülkenin müzisyenleri katıldı. Sanatçılar hem her ülkenin müziğine çalgılarla eşlik etti hem de kendi ülkesinden parçalar seslendirdi. Türk Udi Bilen Işıktaş sanat müziğinin ünlü iki parçası olan “Üsküdar’a gider iken” ve “Eski Dostlar” isimli eserleri okudu. 29 yaşındaki Ud sanatçısı Bilen Işıktaş, halen İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nda yüksek lisans öğrencisi olarak öğrenim görüyor. Bu projeye İstanbul Cihangir Güzelleştirme Derneği'nin önerisi üzerine katıldığını belirten genç sanatçı Işıktaş, “Böylesine renkli bir gezi insana çok şeyler katıyor, müzik alanında da çok şeyler öğreniyorum. Hele Bavyera müziği ve konuşması çok enterasan” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!