Avrupa Kadınlar Kuran yarışması Ludwigsafen’da gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Kadınlar Kuran yarışması Ludwigsafen’da gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2023 16:26

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları (IGMG) 20. Kadınlar Kuran Tilavet Yarışması’nı Almanya’nın Ludwiegshafen kentinde yaptı. Friederich Elbert -Halle salonunda gerçekleşen yarışmayı yaklaşık 2 bin kişi takip etti.

Haberin Devamı

IGMG Kadınlar Teşkilatı Başkanı Handan Yazıcı yaptığı kısa selamlama konuşmasında şunları söyledi: “Kuran bir peygambere indi o peygamber Allah’ın habibi oldu. Peygamberlerin önderi oldu. Kuran bir ümmete indi o ümmet en hayırlı ümmet oldu. Değerli kardeşlerim Kuran’la yaşayan insan nasipli insandır. İşte bizim de bu salondaki gayretimiz bunun içindir, Kuran bizim dünya ve ahiret rehberimizdir. Şubelerde ve bölgelerde görev alan idarecilerimiz çocuklarımızın veli ve hocalarını ve bu yarışmanın her derecesine katılan yavrularımızı tebrik ediyorum değerli kardeşlerim.” Kadınlar Kuran yarışmasında kürsüye gelen IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, “Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde büyük bir heyecanla 20. Kadınlar Teşkilatı Kuran-ı Kerim Tilavet Yarışması için emek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Avrupa Kadınlar Kuran yarışması Ludwigsafen’da gerçekleşti
‘KURAN İNSANLARA MERHAMETLİ OLMAYI EMREDER’
Kemal Ergün, konuşmasının ilerleyen bölümünde dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşlarla ilgili yaptığı konuşmasında merhamet vurgusu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuran insanlara adil ve merhametli olmasını emreder. ‘Zalimlere asla meyletmeyin’ diye emreder.” Ergün, Müslümanların tüm insanlığa karşı bu bilinçle hareket etmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Kim yaparsa yapsın sivillere yönelik hiçbir katliamı tasvip etmiyoruz” dedi. IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Avrupa’nın tüm ülkelerinden gelen kadın dinleyicilere yaptığı kısa selamlama konuşmasında yarışmaya katılan bölgeleri ve programa katılan tüm konuklara teşekkür etti.
Avrupa Kadınlar Kuran yarışması Ludwigsafen’da gerçekleşti
ALIŞVERİŞ YAPTILAR
Selcan Demirci’nin başkanlık ettiği jüride gün sonundaki sonuçlarda küçükler kategorisinde sırasıyla Hannover birinci, Paris ikinci, Köln üçüncü, Hamburg bölgesi dördüncü oldu. Büyükler kategorisinde ise K. Hessen birinci, Belçika, ikinci, Württemberg üçüncü, Danimarka bölgesi ise dördüncü oldu. Yarışma salonuna tüm Avrupa ülkelerinden yüzlerce otobüsle gelen kadınlar kurulan stantlarda çeşitli alışveriş yaparak ülkelerine geri döndüler.
Avrupa Kadınlar Kuran yarışması Ludwigsafen’da gerçekleşti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!