Avrupa’da terörün hedefinde polis var

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da terörün hedefinde polis var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 17:13

Brüksel banliyösünde 2 saldırganın bir polis karakoluna saldırı yapmaya hazırlanırken öldürülmelerinin ardından, İngiliz basınında Avrupa’da aktif radikal dinci hücrelerin yeni hedefinin polis olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

İngiltere’de yayımlanan gazete bugünkü "Yeni Avrupa terörü komplosu polisi hedef alıyor" manşetli haberinde, polis yeni Avrupa terör komplosunu ortaya çıkartınca Belçika, Fransa ve Almanya’da saatler içinde eylem yapabilecek 27 zanlının yakalandığını, İngiliz polisinin Yahudi bölgelerindeki güvenlik önlemlerini artırdığını vurguladı.

Bu yeni terör komplosu ile Charlie Hebdo ve market baskınları arasında bir bağlantı bulunmadığına dikkat çeken İ, Belçika’daki üç saldırganın Suriye’den yeni dönen IŞİD’de savaşan 4 Belçika vatandaşı olduğunun tahmin edildiğini yazdı. Market baskınında öldürülen Amedy Coulibaly’nin silahları nasıl temin ettiğini araştıran Belçika polisinin Güney Belçika’da Charleroi şehrinde yeni tutuklamalar yaptığı öğrenildi.

'Polis en yüksek terör alarmında" manşetini atan The Guardian, İngiltere’de alarma geçirilen polisin , Belçika’daki polise karşı saldırı komplosunun ortaya çıkmasının ardından terör saldırılarının hedefi olduğuna işaret etti.

Haberin Devamı

İngiliz polis şeflerinin ekstra güvenlik önlemi olarak daha çok Taser şok tabancası verilmesini istedikleri kaydedildi. Polisin sıkı korumaya aldığı Yahudi okullarında daha çok güvenlik önlemi alınacağı anlaşıldı. Polisler Yahudi yerlerine giderken çok dikkatli hareket edecekler.

The Independent gazetesi Uçurumun kenarındaki Kıta" manşetli haberinde Avrupa’da beş ülkede düzinelerce şüpheli kişi yakalandığını, terör suçlamasıyla Stansted Havalimanı’nda uçaktan indikten sonra 18 yaşındaki bir kızın tutuklandığını ve Belçika’nın son komplonun polisi hedef aldığını açıkladığını vurguladı. Haberde, saldırganın sokaktaki polisi öldürmeyi planladığı başlık yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!