Avrupa bu Türkler'i konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupa bu Türkleri konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 12:26

Avrupa'daki Türk futbolcular göz doldurmaya devam ediyor. Oynadıkları çeşitli liglerde alkış toplayan futbolcuları sizin için derledik.

Haberin Devamı



Almanya ikinci liginde Energie Cottbus, sahasında FSV Frankfurt’u 2-1’le geçerken, FSV Frankfurt formasını giyen Şamil Cinaz 64 dakika sahada kaldı.

Ligin iddialı takımlarından Duisburg, Oberhausen deplasmanından gol bulamadı. Duisburg’da Olcay Şahan maçın tamamında forma giyerken Sefa Yılmaz da 80. dakikadan itibaren oyuna dahil oldu.

Ligin iddialı ekiplerinden 1860 Münih de Union Berlin deplasmanından 1-0’lık galibiyetle ayrıldı. Union Berlin’de Halil Savran 67. dakikada oyuna girdi. 1860 Münih’te ise Tarık Çamdal 85, Necat Aygün de 89. dakikadan itibaren forma şansı buldu.

Alemannia Aachen, sahasında Hertha Berlin’e 5-0’lık skorla boyun eğdi. Aachen’da Tolgay Arslan ilk yarıda oynadı.

Karlsruhe, kendi sahasında Ingolstadt karşısında 4-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Karlsruhe’de 46. dakikada oyuna giren Serhat Akın, 49. dakikada sakatlanarak oyunu terk etti.

Gurbetçileri karşı karşıya getiren bir diğer maç da Greuther Fürth ile Bochum arasındaydı. Maç, 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Greuther Fürth’te 72. dakikada oyuna giren Burak Kaplan, takımınına beraberliği getiren golü atarken, asisti yapan isim ise maçın tamamında oynayan Sercan Sararer oldu. Bochum’un golüyse 2. dakikada son haftaların formda ismi Mirkan Aydın’dan geldi. Mirkan Aydın 87, Mahir Sağlık 50 dakika forma giyerlerken, Ümit Korkmaz da 79. dakikada oyuna dahil oldu.

Haberin Devamı



AMATÖRLER

Amatör liglerde Ahlen ile Eintracht Braunschweig’ın karşı karşıya geldiği maçta konuk ekip 3-0 galip gelirken tamamında forma giyen Deniz Doğan, takımının ikinci golüne imza attı. Ahlen’de ise Erdal Çelik 63. dakikada forma buldu.

Unterhaching, TuS Koblenz deplasmanından 1-1’lik beraberlikle döndü. Unterhaching’de Okran Balkan 85. dakikada sakatlanıp oyundan çıkarken, aynı zamanda takımının tek golüne imza atan oyuncu oldu. Aynı takımda Yasin Yılmaz da maçın tamamında görev aldı.

Hannover 96 II ile Plauen arasındaki karşılaşma, 3-2’lik skorla ev sahibi ekibin lehine bitti. Hannover 96’da Deniz Ayçiçek 85 dakika oynarken, Serdar Dursun da son 15 dakikada oynayı takımının ikinci golünü kaydetti.

Berlin Türkiyemspor, sahasında Energie Cottbus II'ye 2-1 mağlup oldu. Berlin Türkiyemspor’da Cemil Mengi maçın tamamında forma giyip son dakikada takımının son golüne imza atarken, Koray Yeşilli, Enes Çabuk, Demircan Dikmen ve Cihan Selçuk da 90 dakika boyunca oynayan diğer oyuncular oldular. Ev sahibi ekipte Nazif Aykut, ikinci yarı başlarken yerini Harun Koca’ya, Erhan Yıldız 82. dakikada Fatih Küçük’e, Süleyman Kapan ise son dakikada Erdi Temel’e yerlerini bıraktılar.

Fortuna Duesseldorf II, Homburg deplasmanından boynu bükük ayrıldı: 2-1. Fortuna Düsseldorf’ta Bahadır İncilli 87 dakika sahada kaldı.

Bochum II ile Köln II golsüz berabere kalırlarken Bochum’da Oğuzhan Kefkir maçın tamamında forma giydi.

Wiedenbrück, sahasında Borussia Mönchengladbach II karşısında 3-1’lik bir mağlubiyet aldı. Wiedenbrück’te maçın tamamında forma giyen Soner Dayangan takımının tek golüne imza atan isim oldu. Ayrıca Altan Arslan da 70. dakikada oyuna girdi.

Borussia M’Gladbach’ta ise Muhittin Baştürk 78. dakikadan itibaren oynadı.

Bayer Leverkusen II’nin, Elversberg’le 1-1 berabere kaldığı maçta Bayer Leverkusen’de Berkay Tolga Dabanlı 90 dakika oynadı. Aynı skorla biten bir başka maçta da Borussia Dortmund II ile Preussen Münster karşılaştı. Borussia Dortmund’da Mehmet Boztepe maçın tamamında forma giyerken, Preussen Münster’de Hüzeyfe Doğan ve Sercan Güvenışık 90 dakika, Mehmet Kara da son 20 dakika oynadılar.

FSV Frankfurt II, sahasında Freiburg II karşısında 2-1’lik skorla galip geldi. FSV Frankfurt’ta Uğur Albayrak maçın tamamında oynayıp bir de gole imza atarken, Hüseyin Durur 79 dakika, Özkan Uçar da 50. dakikadan itibaren oynadı. Freiburg’da ise Ufuk Budak 52 dakika sahada kaldı. Darmstadt’la Nürnberg II’nin 1-1 berabere kaldıkları maçta ise Darmstadt’ta Haluk Türkeri 52. dakikada oyuna girerken Nürnberg takımından Cem Ekinci 54 dakika oynadı.

Eintracht Frankfurt II’nin Hassen Kassel’i sahasında 2-0 yendiği maçta ev sahibi takımda Daniyel Çimen ve Deniz Vural maçın tamamında forma giydiler.

OĞUZHAN TAŞLI'DAR İKİ GOL

Almanya’da 19 yaş altı maçlarında gollü sonuçlar alındı. Freiburg’un sahasında Ulm’u 7-0 yendiği maçta Freiburg’da maçın tamamında oynayan Oğuzhan Taşlı, iki gole imza attı. Konuk ekipte ise Adem Çandır, 42. dakikada oyuna dahil oldu. Augsburg, sahasında 1860 Münih’e karşı 3-1 kaybetti. Augsburg’da ikinci yarının başında oyuna giren Ümit Sönmez, takımının tek golünü attı.

Duisburg, sahasında Borussia Dortmund’a 4-2 yenildi. Duisburg’da maçın tamamında görev alan Barış Örücü bir gol atarken, Ekin Yolaşan da 59 dakika forma giydi. Hakan Gökdemir ise 74. dakikadan itibaren görev aldı. Borussia Dortmund’da ise Onur Cenik ve Semih Dağlar 90 dakika oynarken, Semih Dağlar bir de gole imza attı.

Schalke 04’de bu hafta üç puanı 7 golle alanlardandı. Mavi beyazlıların, kendi sahalarında Wattenscheid karşısında 7-0 galip geldikleri maçta Nurettin Kayaoğlu ve Rıdvan Armut maçın tamamında oynarlarken Rıdvan Armut bir de gole imza attı. Ev sahibi ekipte İsmail Öztürk de 71. dakikadan itibaren oynadı. Wattenscheid’da ise Mehmet Mercan, Kerem Demirbay ve Ömer Akman 90 dakika oynarlarken, İslam Küçükyağcı 46, Can Kerimoğlu ise 74. dakikadan itibaren görev aldılar.

Almanya 17 yaş altı liginde pek fazla hareket yoktu. Mainz, Waldhof Mannheim deplasmanından 3-1’lik galibiyetle döndü. Mainz takımında 80 dakika sahada kalan Barış Yakut, takımının son golüne imza atarken, kaptan Deniz Darcan ve Abdullah Kaan Say 90 dakika, Şafak Yıldız ise 51 dakika oynadı.Waldhof Mannheim’da ise Hakan Ülker maçın tamamında, Barış Atik’se 51. dakikadan itibaren forma giydi.

Wuppertaler Borussia ile Bergisch Gladbach arasında 1-1 biten maçta ise konuk takımda maçın tamamında forma giyen Burak Tuncer, takımının tek golünü atarken, Hüseyin Faruk Tokay 90, Okan Durdu da 77 dakika oynadı. Wuppertaler Borussia’da ise Tolga Seyfi ve Emre Erciyes 90, Hacı Emre Güner ise 50 dakika boyunca görev aldı.

MESUT GALİBİYETİ GETİREMEDİ, YASİN'DEN İKİ ASİST

İSPANYA
İspanya La Liga’da Real Madrid, Deportivo La Coruna deplasmanından golsüz beraberlikle dönerek şampiyonluk yarışında Barcelona karşısında avantaj kaybetti. Bu maçta Mesut Özil, 90 dakika boyunca başarılı bir futbol ortaya koymasına rağmen takımına galibiyeti getiremedi. Valencia Athletic Bilbao deplasmanından 2-1’lik galibiyetle döndü. Mehmet Topal maçın tamamında oynarken, gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştü.

FRANSA
Fransa Ligue 1’de Paris Saint Germain, kendi sahasında Toulouse karşısında 2-1 galip geldi. PSG’de Mevlüt Erdinç de 75. dakikadan itibaren sahadaki yerini aldı. Ligue 2’de ise sezonun iddialı takımlarından Boulougne, Laval deplasmanından 4-0’lık mağlubiyetle döndü. Konuk takımda Fatih Atik 71. dakikada oyuna girdi. Düşme hattındaki Grenoble, Troyes deplasmanında 2-0 mağlup oldu. Grenoble, bu sonuçla küme düşmeye bir adım daha yaklaşırken, Atila Turan da maçın tamamında forma giydi.

İTALYA
Avrupa liglerinden haftanın en ilginç sonuçlarından birisi Serie A’da Udinese ile Palermo arasında oynanan karşılaşmada alındı. Udinese, deplasmanda rakibini 7-0 gibi bir skorla geçerken, Gökhan İnler de 68 dakika boyunca başarıyla mücadele etti.

HOLLANDA
Hollanda Jupiler Lig’de Cambuur Leeuwarden’le Volendam 2-2 berabere kaldı. Cambuur’da Oğuzhan Türk 90 dakika oynadı. Maastricht, sahasında Dordrecht’i 3-1’le geçti. Maastricht’te Ömer Kulga ikinci yarının başında oyuna dahil oldu. FC Eindhoven’ın Zwolle deplasmanında 4-0 mağlup olduğu maçta ise FC Eindhoven takımında Serhat Koç 72. dakikada oyuna dahil oldu.

İNGİLTERE
İngiltere’de Championship takımlarından Reading formasını giyen Jem Paul Karacan, takımının Cyristal Palace deplasmanından 2-2’lik beraberlikle döndüğü maçın 83. dakikasında oyuna dahil oldu.

İSVİÇRE
İsviçre’de Zürich, Bellinzona’yı 5-0 yenerken, Bellinzona’da Gürkan Sermeter ilk yarıda oynadı. Luzern, Basel karşısında sahasında 1-0 mağlup oldu. Luzern’de Hakan Yakın maçın tamamında oynarken, Basel’de Çağdaş Atan oynama fırsatı bulamadı.

AVUSTURYA
Avusturya Bundesliga’da Wacker Innsbruck, Mattersburg karşısında 2-0 galip geldi. Ev sahibi ekipte Bülent Kaan Bilgen maçın tamamında forma giyerken, Muhammet İldiz de 52. dakikada oyuna dahil oldu. Aynı skorla biten bir başka maçta ise Rapid Wien, sahasında Kapfenberg karşısında üç puanı alan taraf oldu. Rapid Wien’de Tanju Kayhan ve Veli Kavlak 90’ar dakika oynarken, 87 dakika sahada kalan Yasin Pehlivan, yaptığı iki asistle maçın yıldızlarından birisi oldu.

YUNANİSTAN
Yunanistan’da Larissa, sahasında Aris’le 2-2 berabere kalırken, Tümer Metin de 71 dakika oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!