ATÖF yeni genel kurul kararı aldı

Güncelleme Tarihi:

ATÖF yeni genel kurul kararı aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2022 11:00

Olağan Genel Kurul sonrası yaşanan ayrışma sonrası açıklama yapan Almanya Türk Öğretmenleri Federasyonu (ATÖF) Yönetim Kurulu, şubat ayında yeni genel kurul toplantısı yapılmasına karar verildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

AÇIKLAMADA, “ATÖF olarak bizler burada, görevimizin başındayız. Her zaman olduğu gibi ve bundan sonra da eğitim ve öğretim alanındaki çalışmalarımızı sürdürecek, bu alandaki çalışmalara önem veren, katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlarla federasyonumuzun adına yakışır biçimde ortak çalışmalarımızı devam ettirecek, bu toplumun geleceği olan çocuklarımız için kaldığımız yerden yolumuzda tüm gücümüzle hep birlikte ilerleyebileceğimiz yönetimi şubat ayı içerisinde belirleyeceğiz” denildi. Kamuoyuna yapılan duyuru hakkında bilgi veren ATÖF Eş Başkanlarından Yücel Tuna, yapılan genel kurul sonrası oluşan yeni yönetimin, genel kurul sürecinde yaşanan birçok olumsuzluklar ve yapılan itirazlar sonucu yetkili kurum tarafından geçersiz sayıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

ATÖF, genel kuruldaki seçimin geçersiz sayılmasının gerekçelerinden bazılarını paylaştı:
1. Seçim yönetimi öncesi tüm derneklerimize aidatlarını ödemeleri yazılı ve sözlü olarak hatırlatılmıştır. Bu konuyla ilgili toplantı tutanaklarımız elimizde mevcuttur. Buna rağmen NRW TOD Derneği maalesef 4 yıllık aidatını ödememiş ve federasyon saymanına aidatlarını ödediklerine dair yanlış ve yanıltıcı bilgiler vermiştir. Bu gerekçelerden dolayı NRW TOD Derneği’nin Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu´ndaki üyeliği de düşmüş bulunmaktadır.
2. Yapılan genel kurulda Divan Başkanı ve Divan Kurulu üyelerine baskı yapılmış hatta Divan Kurulu’nun görevini yerine getirmesi engellenmiştir. Bu nedenden dolayı Divan Başkanı seçim tutanağını imzalamamıştır.
3. Tüzük gereğince Almanya Türk Öğretmenleri Dernekleri Federasyonu’nun tüm organlarının seçimi tamamlanmadan toplanan genel kurul üyeleri seçim alanından ayrılmıştır.
4. Divan Kurulu Başkanı’nın masasından seçim günü Hessen TODER ikinci başkanı tarafından kısa süreli olarak alınan seçim tutanakları, Rheinland - Pflanz Saarland Derneği başkanına verilmiştir. Ancak bir gün sonra seçim tutanakları federasyon saymanına tekrar teslim edilmiştir.
5. Bu durumun mahkemeye bildirilmesiyle, mahkemeden 10.10.2022 karar yazısıyla eski yönetim kurulunun yeni bir seçime kadar görevde olduğunu bildirilmiştir.
6. Ayrılmaya imza atan derneklerden bir tanesi geçen çalışma dönemlerinde de ATOF etkinliklerine destek vermek yerine engelleyici tutum ve davranışlar içinde bulunarak yapılacak çalışmaları engellemiştir.
7. 27.09.2022 tarihinde yönetim kurulu üyelerinin oy birliği ile üyeliği düşen derneğe gerekli bilgi posta yolu ile iletilmiştir. Alınan bu karar yazısı sosyal medyada maalesef izinsiz olarak paylaşılmıştır.
8. 05.12.2022 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, toplantı maddelerinden olan genel kurulun yapılma tarihinin belirlenmesi, 6 yönetim kurulu üyesinin kararıyla şubat ayında yeni genel kurul toplantısının yapılmasına karar verilmiştir. Alınan bu karara rağmen çok kısa bir süre sonra bazı derneklerden ayrılma kararı açıklanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!