Atıcılar geri adım attı

Güncelleme Tarihi:

Atıcılar geri adım attı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 00:05

Almanya Tarihi Atıcılar Birliği (BHDS) merakla beklenen kararını verdi. Çarşamba akşamı Leverkusen kentinde yaptığı yönetim kurulu toplantısında geri adım attı.

Haberin Devamı

ATICILAR Kralı Mithat Gedik'in bu unvanı iade etmesi talebinden vazgeçti. BHDS, “Bir kereye mahsus, bir yıl kral kalmasına itiraz etmeyeceğiz” dedi. Bunun sadece bir kereye mahsus olduğu ve bir daha böyle bir istisna yapılmayacağı vurgulandı. BHDS, ayrıca Mithat Gedik'in kralların yarıştığı bölge atıcılar yarışına katılamayacağı kararını aldı.

Alman Tarihi Atıcılar Birliği, tüzükte çok açıkça sadece Hıristiyanların üye olabileceğinin yazıldığını, Mithat Gedik'in üyeliğinin gözden kaçtığını belirtti. Alman Atıcılar Birliği böylece tüzüğünü değiştirmeyeceği ve bundan böyle birliğe üye olan atıcılar kulüplerinin üye alımında Hıristiyanların dışında kimseyi alamayacağı kararını verdi.

BHDS'nin internet sayfasında şöyle denildi:
“Hıristiyan olmayanların bizim Katolik birliğimize üye olmasına izin vermek, Katolik kilisesine aidiyetimizden ve bağlılığımızdan vazgeçmek demektir. Yönetim kurulu saygı ve uyum ifadesi olarak bir kereye mahsus olmak üzere Mithat Gedik'in krallık onuruna itirazda bulunmayacak. Ama bu makamı bölgesel düzeyde kullanamaz.”

Atıcılar geri adım attı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!