Atakan’ın gözaltı süresi uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

Atakan’ın gözaltı süresi uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 10:12

Yaz tatilini geçirmek için arkadaşıyla İspanya’nın Akdeniz’deki Ibiza Adası’na giden ve burada tecavüz suçlamasıyla gözaltına alınan futbolcu Atakan Karazor ve arkadaşının gözaltı süresi uzadı.

Haberin Devamı

VfB Stuttgart’da forma giyen Atakan Karazor’un ne zaman serbest bırakılacağı belirsiz. Bild gazetesine açıklama yapan İspanyol Balear Adaları Adalet Sözcüsü Ağnés Antich, her iki zanlının da cuma gününden beri kefalet olasılığı olmaksızın gözaltında tutulduğunu doğrularken, henüz bir duruşma planlanmadığını söyledi. Bunun haftalar veya aylar sürebileceği belirtildi.

DİĞER KADIN ÖNEMLİ TANIK
Ancak Bild gazetesi, olay gecesi ikinci bir kadının da tecavüz suçlamasının yapıldığı mekânda bulunduğunu ve şu ana kadar onun tarafından resmi makamlara tecavüz suçlaması yapılmadığını yazdı. Diğer kadının olası duruşmada kararı belirleyecek önemli bir tanık olabileceği ifade edildi. Ayrıca ikinci kadının Atakan veya arkadaşıyla cinsel ilişki yaşayıp yaşamadığı da bilinmiyor. Atakan’ın avukatlarıyla mağdurun avukatlarının irtibat halinde oldukları kaydedildi.

Haberin Devamı

MUAYENEYE GÖTÜRÜLDÜ
Olay geçen hafta meydana geldi. ‘Cova Santa’ adlı mekânda eğlenen Atakan ve arkadaşı daha sonra kiraladıkları bir villada eğlenceye devam etti. Ancak gece geç saatlerde ‘Cova Santa’ adlı diskonun çevresinde polisin, sadece külotla dolaşan bir kişiyi tecavüz suçlamasıyla aramaya başladığı kaydedildi. Şikâyette bulunun genç kadının 18 yaşında olduğu ve polise suçlamasından sonra muayene için hastaneye götürüldüğü belirtildi.

15 YILA KADAR HAPİS ALABİLİR
Genç kadının muayene raporlarında şiddet gördüğüne dair belirti veya tecavüze dair belirti olması durumunda Atakan ve arkadaşının mahkemede ceza alma olasılığının yüksek olduğu belirtiliyor. Ancak muayenede yara veya tecavüz suçlamasını haklı çıkaracak başka bir delil bulunmazsa, hâkimin mağdurun inandırıcılığına göre karar vereceği iddia edildi. Şu anda sadece yakın aile fertleri ve avukatlarıyla temas kurabilen Atakan’ın suçlu bulunması durumda 15 yıla kadar hapis cezası alabileceği vurgulandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!