Aşkla işi ayırdılar

Güncelleme Tarihi:

Aşkla işi ayırdılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2024 12:29

Almanya’da tartışma konusu olan Berlin Başbakanı Kai Wegner ile Eğitim Senatörü olarak görevlendirdiği Katharina Günther-Wünsch arasındaki aşk ilişkisinde yeni gelişme yaşandı. İkili aşkla işi ayırdı. Eğitim Senatörlüğü ile Wegner’e bağlı bir kurum arasında yaşanacak olası anlaşmazlıklara Wegner yerine bir başkası bakacak.

Haberin Devamı

EĞİTİM Senatörü olarak görevlendirdiği Katharina Günther-Wünsch ile aşk yaşadıkları ortaya çıkan Berlin Başbakanı Kai Wegner, bu birlikteliğin iş hayatlarını etkilememesi için bir yöntem buldu. Wegner, olası çıkar çatışmalarını önlemek amacıyla senatoya kendisiyle ilgili bir teklifte bulundu. Wegner’in önerisini kamuoyuna sözcü Christine Richter duyurdu. Buna göre, Eğitim Senatörlüğü ile Kai Wegner’e bağlı bir kurum arasında bir anlaşmazlık yaşanması durumunda, görev Eyalet Maliye Senatörü Stefan Evers’e devredilecek. Eğitim idaresi ile maliye idaresi arasında anlaşmazlık olması durumunda ise Ekonomi Senatörü Franziska Giffey (SPD) görevi devralacak ve uzlaşı bulmaya çalışacak. Senatonun bu öneriye sıcak baktığı belirtilirken, öneri kapsamındaki kurallar henüz resmiyet kazanmadı. Bunun en kısa yazılı olarak belirlenip yürürlüğe gireceği açıklandı. Sözcü Richter, Berlin Başbakanı Wegner ve Senatör Günther-Wünsch’ün geçmişte olduğu gibi profesyonel ve özel yaşamlarını kesin bir şekilde ayıracaklarını beyan ettiklerini vurguladı. Daha fazla ayrıntı vermeyen Richter “İlişkiyle ilgili her şey her ikisi için de özeldir” dedi.

Aşkla işi ayırdılar


YEŞİLLER ELEŞTİRDİ
Almanya’da siyaset dünyasında, amir ve alt çalışanı arasindaki benzer birliktelikleri engelleyen yasal düzenleme yok. Özel şirketlerde yönetici ile çalışanlar arasında bir ilişki başlaması durumunda çalışma hayatını etkileyen belli kurallar yer alıyor. Wegner ile Günther-Wünsch arasındaki ilişkiye Berlin’de ana muhalefet partisi konumundaki Yeşiller Partisi’nden eleştiri geldi. Yeşiller Sözcüsü Sebastian Brux, Wegner’in yaklaşımını sert bir dille eleştirdi: “İktidardaki belediye başkanı, devlete ait şirketlerde izin verilmeyen davranışları yasallaştırıyor. Devlet memurlarının bile bu şekilde davranmasına izin verilmez.”
Kai Wegner’in iki küçük çocuğunun annesi olan Kathleen Kantar’dan sekiz yıl sonra ayrıldığı ancak geçen yıl aralık ayı sonunda öğrenilmişti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!