Aşırı sağcılar kötü örnek oldu

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağcılar kötü örnek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 14:14

İsviçre’de pazar günü yapılacak seçimlere hazırlanan aşırı sağcı SVP’nin yabancı karşıtlığıylaoylarını artırması, diğer partilere kötü örnek oldu. Diğer partiler de göçmen karşıtlığına sığındı.

Haberin Devamı

KAMUOYU yoklamalarında oylarının hızla eridiğini gören FDP, SVP’nin kitlesel göçü durdurma girişimin prensip olarak desteklediğini açıkladı. Buna gerekçe olarak da İsviçre’ye her yıl nüfusunun yüzde 10’u oranında göçmen nüfus gelmesini gösterdi. LDP ise SVP’nin AB üyeliği karşıtlığına destek verdiğini bildirdi. CVP Genel Başkanı Christophe Darbellay, geçen hafta katıldığı bir TV programında, iltica, sosyal yardımlar, vatandaşlık kazanılması gibi konularda yeniden düzenleme yapılması gerektiğine değinerek, üstü kapalı olarak göçmen haklarının tırpanlanacağı mesajını sağcı seçmene verdi.

Seçimden yüzde 30 oy alarak çıkmayı hedefleyen SVP, bu hedefine erişebilmek için 1 Ağustos’ta başlattığı kitlesel göçü durdurun girişimi için 10 hafta gibi kısa bir sürede 120 bin imza topladı. Kamuoyu yoklamaları SVP’nin hedefini tam tutturamasa da yaklaşacağını gösteriyor.

SEÇİLMEYE YAKINIZ
Sosyal Demokrat Parti’den aday olan Mustafa Atıcı, bu seçimlerde bir Türk kökenli adayın federal meclis üyeliğine ilk kez bu kadar yakın olduğunu vurgulayarak, “Yapmış olduğum kampanya süresince elde ettiğim verilere göre seçilmeye yeterli olacak bir oy oranına ulaşacağımı sanıyorum. Benim Türk göçmenlerden tek isteğim, mutlaka oylarını kullanmalarıdır. İsviçre‘de bir seçim daha göçmen karşıtı kampanyalarla yürütüldü. Bu seçimin farkı, bulundukları listelerde seçilme şansı olan göçmen adayların olmasıdır. Oylarını daha kullanamayan vatandaşlar var ise cumartesi öğleden sonra veya pazar saat 12.00’ye kadar oylarını kullanabilirler. Çocuklarımızın geleceği için bu ülkede hayatin her alanında var olmalıyız” dedi.

Bern kantonu Yeşiller adayı Haşim Sancar, seçim sonucu oyların tek tek belirlediğine dikkat çekerek, “Kullanılmayan oylar, göçmen karşıtlarının ekmeğine yağ sürmektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!