Aşırı sağa karşı mücadeleye devam

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağa karşı mücadeleye devam
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2012 16:29

Essen Başkonsolosu Şule Özkaya, Dortmund‘daki aşırı sağa karşı çalışmalar hakkında belediye başkanıve yetkililerden bilgi aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Essen Başkonsolosu Şule Özkaya, Dortmund Anakent Belediye Başkanı Ullrich Sierau'dan kentte aşırı sağa yönelik alınan önlemler hakkında bilgi aldı. Dortmund’un önemli bir kent olduğunu ve bu kentte bir çok Türk vatandaşının yaşadığını ifade eden Başkonsolos Şule Özkaya, "Neonazi cinayetlerine kurban veren ailelerden biri de Dortmund’da yaşıyor. Irkçılara karşı Dortmund Belediyesi’nin çalışmalarını takdir ile karşılıyoruz. Bu konuda belediye ile iletişim içinde çalışmaya hazırız. Çalışmalar hakkında bilgi almaya geldik" diye konuştu.

Ocak 2012’de "Irkçılığa Karşı Aktif Dortmund" sloganı ile aşırı sağcılara karşı mücadeleyi etkinleştiren Dortmund Anakent Belediye Başkanı Ullrich Sierau, Dortmund’da belli alanlarda aşırı sağa karşı sivil toplum örgütlerini desteklediklerini söyledi. Dortmund’un Dorsfeld ilçesinde yoğun olarak bulunan aşırı sağcılara karşı bölgede sokaklarda saat 8.30 ile saat 21.30 arasında yoğun olarak güvenlik görevlilerinin dolaştığını kaydeden Sierau,

"Aşırı sağcıların tacizine uğrayan vatandaşlar hemen bu görevlilere başvurabilirler. Görevlilerimiz polis ile de sıkı bir işbirliği içinde çalışıyorlar" diye konuştu. Başkan Sierau, belediye olarak yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve antisemitizme karşı mücadele için 230 bin Euro’luk bütçe ayırdıklarını da ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!