Asimile olmamak için uğraşıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Asimile olmamak için uğraşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 14:42

Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabia Kadir, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu'nu (İTİDF) ziyaret etti. Kadir: "Yıllardır da asimile olmamak için uğraşıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabia Kadir, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Dölek ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet etti. 1977’de kurulan federasyonun Avrupa’nın en eski federasyonlardan biri olduğunu söyleyen Başkan Dölek, "İsveç’te yaşayan Türkler'in ve diğer ülkelerden gelen Türk asıllı vatandaşlarımızın her türlü sıkıntılarında yanlarında olmaya çalışıyoruz. Doğu Türkistan’dan gelen soydaş kardeşlerimizin de sorunlarını yakından takip ediyoruz. Gerek yaptıkları mitinglerde, gerek toplantılarda her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ
Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabia Kadir, "Biz sizin atalarınızın yaşadığı yerden geliyoruz. Dinimiz, ırkımız, milletimiz bir. İki asırdan beri Türk kelimesini kullandığımız için baskıya uğradık. Yıllardır da asimile olmamak için, Türk kalmak için uğraşıyoruz. Dünyada bizim sesimizi duyuracak, hakkımızı savunacak tek ülke Türkiye" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!